Αναβολή στη δική για τη δολοφονία του Κουμανταρέα - Τι λέει η ανιψιά του συγγραφέα

Αναβολή στη δική για τη δολοφονία του Κουμανταρέα - Τι λέει η ανιψιά του συγγραφέα

«Είναι ένα στυγερό έγκλημα δε μπορείς απλά να ξεχάσεις κάτι τόσο φρικτό δε μπορούμε ακόμη να συνέλθουμε ήταν φρικτό αυτό που έγινε», είπε η Αλεξάνδρα Τράντα


Αναβολή στη δική για τη δολοφονία του Κουμανταρέα - Τι λέει η ανιψιά του συγγραφέα
Για τις 8 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2014 είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κάθισαν την Τετάρτη δυο άτομα, τα οποία μετά τις απολογίες που είχαν δώσει στην ανακρίτρια τον περασμένο Ιανουάριο είχαν κριθεί προφυλακιστέοι. 

«Είναι ένα στυγερό έγκλημα δε μπορείς απλά να ξεχάσεις κάτι τόσο φρικτό δε μπορούμε ακόμη να συνέλθουμε ήταν φρικτό αυτό που έγινε», είπε η ανιψιά του συγγραφέα, μιλώντας στο
protothema.gr.
Κλείσιμο



Είναι Δεκέμβριος του 2014. Η είδηση για το φρικτό τέλος του βιβλίου της ζωής ενός από τους σημαντικότερους λογοτέχνες θα προκαλέσει σοκ και μούδιασμα στο πανελλήνιο.

Ο Μένης Κουμανταρέας εντοπίζεται νεκρός στο διαμέρισμα που διέμενε τα τελευταία χρόνια στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη. Ξεκινά ένα σαφάρι ερευνών της αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος οι οποίοι πολύ σύντομα συλλαμβάνονται και ομολογούν την εγκληματική τους πράξη.




Αρχίζει ένας συναισθηματικός Γολγοθάς για την οικογένεια του και ειδικότερα για τον πιο στενό του άνθρωπο, την ανιψιά του Αλεξάνδρα Τράντα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά μιλά για την ημέρα εκείνη που άλλαξε δραματικά τη ζωή της. 

«Ζήσαμε την απώλεια τη θλίψη και κυρίως το γιατί συνέβη αυτό σε έναν άνθρωπο που δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ζούσε στην κόψη του ξυραφιού δεν κρύφτηκε ποτέ κάτω από το μανδύα του καθωσπρεπισμού και του αστού γιατί ήταν αστός αλλά ταυτόχρονα τόσο γήινος απλός καταδεκτικός ζούσε μέσα σε ανθρώπους όλοι τον αγαπούσαν. Του άρεσε η μοναξιά του όταν έχασε τη γυναίκα του ένιωθε απίστευτα μόνος. Ήμουν κοντά του το σεβόμουν τον αγαπούσα και ακόμη και τώρα με έναν περίεργο τρόπο το νιώθω κοντά μου», σημειώνει. 

Γυρνά τον χρόνο πίσω στην ημέρα που ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από το φίλο και συνεργάτη του, Θάνο, ο οποίος ήταν με το θείο της νωρίτερα σε μαγαζί εστίασης και είχε πεταχτεί να πάρει τα χάπια του από το σπίτι, ενημερώνοντας ότι θα ερχόταν σε λίγα λεπτά πίσω στο μαγαζί.

Η ώρα περνούσε και εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ, όπως λέει η Αλεξάνδρα Τράντα.

Ο φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα, Θάνος Φωσκαρίνης


«Μου τηλεφωνεί ο Θάνος έντρομος και μου λέει ότι έχει πάει στην πολυκατοικία χτυπά το θυροτηλέφωνο και κανείς δεν απαντά. Στο μεταξύ δεν έχει κλειδί για να ανοίξει την πόρτα και μου εξηγεί ότι ανησυχεί μην τυχόν του έχει συμβεί κάτι. Νιώθω να μου κόβονται τα γόνατα. Λέω στο σύζυγο μου να πάρει τα κλειδιά τα εφεδρικά και να πάει να δει τι συμβαίνει. Και έτσι γίνεται. Μπαίνει με το Θάνο και αντικρίζουν το αποτρόπαιο θέαμα. Ο Μένης ήταν νεκρός», λέει. 

Ο σύζυγος της, όπως σημειώνει, ακόμη δε μπορεί να ξεπεράσει και να ξεχάσει την εικόνα που βλέπει και μάλιστα για πολύ καιρό δε μπορεί να κοιμηθεί.

«Δεν ήθελα να έχω το θλιβερό προνόμιο να το δω έτσι δυστυχώς σε μένα έλαχε. Φρικτό αυτό που είδα δεν πιστεύω ότι θα το ξεχάσω ποτέ», εξηγεί ο κ. Νίκος, σύζυγος της ανιψιάς του άτυχου συγγραφέα στο protothema.gr. 

«Ήταν φυσικά μία δικαίωση για μας ότι πιάστηκαν οι δράστες αλλά οι πληγές και ο πόνος παραμένουν. Στο σπίτι υπάρχει ακόμη βαριά ατμόσφαιρα είναι σαν να ζει μαζί μας ο Μένης. Ήταν υπέροχο πλάσμα δεν κρυβόταν πίσω από μικροαστικές ηθικές. Με όρισε εδώ και πολλά χρόνια διαχειρίστρια του έργου του. Στο σπίτι που έγινε το φονικό βρήκα τη δύναμη να μπω μετά από καιρό με σφιγμένη καρδιά. Ήταν σοκαριστικό όταν μπήκα στο δωμάτιο του και βρήκα αποτυπώματα από τα παπούτσια του πάνω σε χειρόγραφα τα οποία και θα αποτελέσουν το υλικό του επερχόμενου βιβλίου του», καταλήγει η κ. Τράντα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης