Σπίρτζης: Ναι, θα κλάψουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροδρόμια!

Σπίρτζης: Ναι, θα κλάψουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροδρόμια!

«Προχωράμε μοντέλο προηγούμενης κυβέρνησης που δεν το πιστεύουμε» - Δε δίστασε να διατυπώσει αμφιβολίες για το πόσο συμφέρουν τα μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνει το ΤΑΙΠΕΔ - Δηλώνει αισιόδοξος και βλέπει πιο λογικές λύσεις για την επιβολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και εξηγεί όλα όσα ειπώθηκαν για την Ρένα Δούρου  

Σπίρτζης: Ναι, θα κλάψουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροδρόμια!
Μια συνέντευξη εφ' ολης της ύλης παραχώρησε σήμερα στη δημόσια τηλεόραση ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν στο νεοψηφισθέν νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, μίλησε για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και  στην αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ

Ο υπουργός αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών καναλιών, θέλησε να επισημάνει ότι στο χώρο πρέπει να υπάρξουν κανόνες και διαφάνεια. Χαρακτηριστικά. δήλωσε:

Κλείσιμο
«Θεωρώ ότι αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε και στο χώρο των τηλεοπτικών καναλιών και σε όλους τους χώρους, είναι να υπάρξουν κανόνες, να υπάρξει διαφάνεια και ο κάθε ένας να επωμιστεί ανάλογα με τις δυνάμεις που έχει τα βάρη που έπεσαν μόνο στα λαϊκά στρώματα.Θεωρώ ότι με το σχέδιο νόμου και με το διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών, μπαίνει ένα τέλος σε αυτό το αλισβερίσι που υπήρχε για δεκαετίες». Και συνέχισε, λέγοντας:

«Εμείς δείξαμε πάρα πολύ καλή διάθεση προς τις υπόλοιπες πλευρές του Κοινοβουλίου για να υπάρχουν μεγάλες συναινέσεις, γιατί είναι ένας κρίσιμος τομέας και η αδειοδότηση των καναλιών και τα δίκτυα και οι πάροχοι δικτύου. Και πιστεύουμε, ότι το πολιτικό σύστημα, επιτέλους πρέπει με ευρείς συγκλίσεις να δώσει μια μάχη, που θα απεξαρτηθεί και από το οικονομικό σύστημα της χώρας και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων: Ναι, θα κλάψουμε!

«Βροχή» ερωτήσεων δέχτηκε ο υπουργός και για το το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων. Εκεί ο κύριος Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των απόψεών του.

«Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να κρατήσω κάτι κρυφό απέναντι στην κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό, ούτε να σταματήσω να διατυπώνω την αμφιβολία μου για το πόσο συμφέρουν αυτά τα μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνει το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια, είναι και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί που έχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Από εκεί και πέρα όταν προσπαθούμε να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο για τη χώρα, όταν έχει γίνει μια συμφωνία και παίζονται στο επόμενο διάστημα δυο πολύ μεγάλα ζητήματα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να τελειώσει πλέον η κρίση που βιώνουμε όλοι, δεν είναι δυνατό σε τέτοια θέματα που είναι η συμφωνία, να βάλουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αθέτηση συμφωνιών. Παίζεται το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, παίζεται το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, είναι πάρα πολύ σημαντικά θέματα για όλους μας, για όλο τον ελληνικό λαό, για να σταματήσει όλο αυτό που ζούμε επτά χρόνια».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για εάν θα «κλάψουμε» από τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις, απάντησε: «Θα κλάψουμε! Και θα σας πω και γιατί θα κλάψουμε. Γιατί έχει επιβληθεί στη χώρα να προχωρήσουν εννιά ιδιωτικοποιήσεις, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν προγραμματιστεί να προχωρήσουν είναι από την προηγούμενη Κυβέρνηση οι διαγωνισμοί και οι όροι, δεν είναι ένα μοντέλο που το πιστεύουμε, είναι όμως μέσα στη συμφωνία της χώρας και είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι κεραίας να την ακολουθήσουμε.

Δεν είμαστε ευτυχισμένοι γι' αυτό, δεν είναι το μοντέλο που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν υπάρχουν αντίστοιχα μοντέλα στην Ευρώπη για την αξιοποίηση των αεροδρομίων. Είναι μια άλλη λογική που υπάρχει και στη Μεγάλη Βρετανία, ανά χώρα υπάρχει μια άλλη λογική, αλλά η δική μας είναι μια λογική που κατά τη γνώμη μου δεν είναι συμφέρουσα -δεν είναι η πιο συμφέρουσα καλύτερα- για την αξιοποίηση των αεροδρομίων.

Έχουμε συναντηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο αρμόδιος φορέας, έχουμε πει τις ενστάσεις που υπάρχουν για το διαγωνισμό για να βελτιωθούν κάποιοι όροι στο σχέδιο σύμβασης που υπάρχει …».


ΦΠΑ στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Για το «καυτό» ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τοποθετήθηκε, στη συνέχεια ο υπουργός, σχολιάζοντας: 
«Θεωρώ ότι το Υπουργείο Οικονομικών και το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας θα τα καταφέρει να πάμε σε πιο λογικές λύσεις από την οριζόντια λύση του 23%».

Τι είπε για την Ρένα Δούρου

«Χτες που ολοκληρωνόταν το σχέδιο νόμου και είχαμε προβλήματα και καταστροφές στον Κηφισό, μπαινόβγαινα στην αίθουσα γιατί μιλούσα με την κυρία Δούρου και προφανώς η συνεργασία δεν ήταν στη λογική που κάποιοι έβγαλαν προς τα έξω τις προηγούμενες μέρες. Γι' αυτό αναγκαστήκαμε και κάναμε κοινή δήλωση ότι συνεργαζόμαστε, δηλαδή το αυτονόητο...».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης