Αρχαιολόγοι κατά Ψινάκη για τις «ανοργασμικές»: Σεξιστική αθλιότητα και χυδαιολογία

Αρχαιολόγοι κατά Ψινάκη για τις «ανοργασμικές»: Σεξιστική αθλιότητα και χυδαιολογία

Αγάνακτηση και οργή από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων - Καλούν τα υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού να καταδικάσουν τα όσα είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα

Αρχαιολόγοι κατά Ψινάκη για τις «ανοργασμικές»: Σεξιστική αθλιότητα και χυδαιολογία
Λίγες μέρες έπειτα από τις θανατηφόρες ατάκες του Ηλία Ψινάκη, με αποδέκτη «τις ξινές, οπισθοδρομικές και ανοργασμικές, που δεν μας άφησαν να κάνουμε στο χώρο που έπρεπε» τη συναυλία με την υπουργό Τουρισμού, Άλκηστι Πρωτοψάλτη, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) απαντά στο δήμαρχο Μαραθώνα, εξαπολύοντας πυρά τόσο στον ίδιο όσο και στην υπηρεσιακή υπουργό, που άκουσε το «παραλήρημά» του, χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ΣΕΑ εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του για το «σεξιστικό παραλήρημα» του κ. Ψινάκη, ο οποίος, λίγο πριν πιάσει τα μικρόφωνα η κυρία Πρωτοψάλτη, εμφανίστηκε εξοργισμένος για το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε το σχετικό αίτημά του η συναυλία να γίνει στον αρχαίο Τύμβο του Μαραθώνα.

«Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
«Αυτό που πουλάει η Ελλάδα είναι ο Τουρισμός από όλα αυτά που μας έχουν αφήσει οι πρόγονοί μας. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα γι' αυτό κι είμαστε σε αυτό το χάλι. Ευτυχώς, ο Μαραθώνας έχει πάρα πολλά αρχαία με σήμα κατατεθέν τον Τύμβο, που ήταν να κάνουμε αυτή τη συναυλία. Δυστυχώς αυτό δε μας επέτρεψε να το κάνουμε το ΚΑΣ, το συμβούλιο των αρχαιολόγων» ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Ψινάκη σχετικά με τη μη έγκριση του σχετικού του αιτήματος.

«Η αλήθεια είναι ότι εκεί δεν είναι όλοι τους άχρηστοι. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι πολύ σπουδαίοι και με μόρφωση και με αξία» σημείωσε, ακόμη, ο δήμαρχος Μαραθώνα, συνεχίζοντας απτόητος το λόγο του και «στολίζοντας» όλους όσοι έκρινε πως δεν γινόταν να ξεφύγουν από τα πυρά του, λέγοντας χαρακτηριστικά για εκείνους τα εξής: «Το πρόβλημα είναι μερικοί κομπλεξικοί μαζί με τις διάνοιες και μερικές αγ... που εμποδίζουν πάρα πολύ την ανάπτυξη της Ελλάδος γενικότερα. Γι' αυτές που είπαμε θα τους πετάξουμε τον Σπαλιάρα να τις ξεμπουκώσει να ηρεμήσουμε»!

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΣΕΑ

«Με αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες το σεξιστικό παραλήρημα του δημάρχου Μαραθώνα απέναντι στις γυναίκες αρχαιολόγους του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Το "ατόπημά" τους, κατά τον εν λόγω κύριο, ήταν η μη παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Μαραθώνα για συναυλία που είχε προγραμματίσει χωρίς την απαιτούμενη έγκριση του αρμόδιου αρχαιολογικού οργάνου! Τις απαράδεκτες δηλώσεις του τις επανέλαβε μάλιστα ενώπιον της νέας υπουργού Τουρισμού κ. Α. Πρωτοψάλτη χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση από την ίδια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας της.

Ο ΣΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας τα οποία υπηρετούν το καθήκον τους στο πλαίσιο της προστασίας των μνημείων και καλεί την ηγεσία των Υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού να πάρει σαφή θέση αντίθεσης και καταδίκης αυτής της πρωτοφανούς στο δημόσιο λόγο σεξιστικής αθλιότητας και χυδαιολογίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης