Στην Αρμάτα των Σπετσών: Θαλαμηγοί, βεγγαλικά και… εθνική υπερηφάνεια

Στην Αρμάτα των Σπετσών: Θαλαμηγοί, βεγγαλικά και… εθνική υπερηφάνεια

Εντυπωσιακή αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας - Ολοι οι celebrities που ήταν εκεί για το μοναδικό θέαμα - Η Ντάπια θύμιζε Κάννες

Στην Αρμάτα των Σπετσών: Θαλαμηγοί, βεγγαλικά και… εθνική υπερηφάνεια
Κορυφώθηκε και φέτος ο μεγάλος εορτασμός της Αρμάτας στις Σπέτσες, με την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας. Χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες, παρακολούθησαν ένα λαμπρό θέαμα που τα είχε όλα: Εντυπωσιακά βεγγαλικά, παραδοσιακούς χορούς, ένα μουσικό ταξίδι από τη μπάντα του πολεμικού ναυτικού, αλλά και πολυτελείς θαλαμηγούς που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Μερικά από τα μεγαλύτερα γιοτ έδεσαν στο λιμάνι της Ντάπιας, μπροστά από το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θύμιζε περισσότερο Κάννες παρά εθνική εορτή. Από την πρώτη θέση, όχι των επισήμων στις εξέδρες που είχαν στηθεί, αλλά από τα καταστρώματα των θηριωδών γιοτ, οι επιβαίνοντες απόλαυσαν τις σαμπάνιες και τους πολυτελείς οίνους, ενώ επιδόθηκαν σε έναν διαγωνισμό ποιο σκάφος θα σφυρίξει πιο δυνατά. Μεταξύ των θαλαμηγών ξεχώρισε η «Esmeralnda» του Πόλυ Χατζηϊωάννου, το «Melige» του Γιώργου Μελισσανίδη πάνω στο οποίο απολάμβανε το ποτό της η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη με την παρέα της, το «Corelia» του Ηλία Μεταξά και το «SunCoco» το οποίο στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει τον Christian Louboutin.

Από νωρίς το απόγευμα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ποσειδωνίου, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναπαράσταση της ναυμαχίας του 1822 μεταξύ του τουρκικού στόλου και του ελληνικού. Όταν οι Τούρκοι κινήθηκαν προς το στενό των Σπετσών, οι Έλληνες επιτέθηκαν. Ο πυρπολητής Κοσμάς Μπαρμπάτσης με έναν πυρσό ανατίναξε την τούρκικη ναυαρχίδα αναγκάζοντας έτσι τον εχθρό να αποχωρήσει. Κατά την αναπαράσταση της ιστορικής ναυμαχίας δύο νέοι που επέβαιναν σε βάρκα πλησίασαν το μικρό σκάφος – ομοίωμα της τουρκικής ναυαρχίδας και το πυρπόλησαν. Το σκάφος λαμπάδιασε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τους χιλιάδες θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό σόου με βεγγαλικά, τα οποία φώτισαν τον σπετσιώτικο ουρανό.
Κλείσιμο

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, ακολούθησε ρίψη στεφάνων στο θαλάσσιο χώρο της Ντάπιας, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με χορούς από πολιτιστικό λαογραφικό σύλλογο.
















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης