Υπόθεση ΤΤ: Τώρα κάνει... αμάν να γυρίσει στην Ελλάδα ο Φιλιππίδης

Υπόθεση ΤΤ: Τώρα κάνει... αμάν να γυρίσει στην Ελλάδα ο Φιλιππίδης

- Ζητά από τη Δικαιοσύνη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοσή του από την Τουρκία
- Με υπόμνημα 110 σελίδων απολογήθηκε ο Δ.Κοντομηνάς, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μ.Βαρότσης

Υπόθεση ΤΤ: Τώρα κάνει... αμάν να γυρίσει στην Ελλάδα ο Φιλιππίδης
Την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα ζήτησε, με έγγραφη αίτηση, που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, ο συνήγορος τού πρώην προέδρου του ΤΤ, Αθανάσιος Βαρλάμης.

Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν να συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα τού δήλωσε εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.

Η διαδικασία έκδοσης του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη. Προς το παρόν ο κ. Φιλιππίδης παραμένει στις τουρκικές φυλακές του Μαλτεπέ, ενώ η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει αποστείλει στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του κατηγορούμενου.

Από εκεί ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να μεταφραστούν τα στοιχεία στην τουρκική γλώσσα και θα επιστραφεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αποσταλεί στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας για να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την απέλαση του Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας.

Κλείσιμο
Ανακρίθηκε ο Κοντομηνάς

Μία ώρα διήρκεσε η απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ, στον 7ο όροφο του Ιατρικού Κέντρου, όπου νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοντομηνάς έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν στον ανακριτή και τον εισαγγελέα με ένα υπόμνημα περίπου 110 σελίδων.

Ο κ. Κοντομηνάς φέρεται να είπε ότι τους όρους των δανείων δεν τους έβαζε εκείνος, υποστηρίζοντας ότι ζητούσε τα δάνεια και πως εκείνοι, απλά του τα έδιναν.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ροή μαύρου χρήματος στους προσωπικούς του λογαριασμούς και ότι όλες οι συναλλαγές του ήταν σε επίπεδο εταιρικό. Όσον αφορά στο σπίτι του στο Λονδίνο, το οποίο αγοράστηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια πουλήθηκε έναντι 15 εκατ. ευρώ, ο κ. Κοντομηνάς υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά, διατέθηκαν για την εξόφληση άλλου τραπεζικού του δανείου.

Σημειώνεται ότι εκτός από το υπόμνημα, οι δικηγόροι του πρόεδρου της DEMCO παρέδωσαν στους δικαστικούς λειτουργούς και πέντε ντοσιέ με όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα δάνεια που ελήφθησαν από το ΤΤ αλλά κι η σύμβαση για την Bestline έγιναν με όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και ότι υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις για την αποπληρωμή των δανείων.

Ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης και η αρμόδια εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου σε διάσκεψη θα αποφασίσουν εντός της ημέρας για την περαιτέρω μεταχείριση του κ. Κοντομηνά.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Βαρότσης


Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τη Δευτέρα, μετά τη μαραθώνια απολογία του ο Μάριος Βαρότσης για τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύσεως 300.000 ευρώ.

Το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου απολογήθηκε για τις κατηγορίες της απιστίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του και κυρίως στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Βαρότσης υποστήριξε ότι δεν μπορούν να κριθούν με σημερινά κριτήρια τα δάνεια που είχε χορηγήσει το ΤΤ τα έτη 2008 - 2009. Όπως φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος, τότε οι συνθήκες στην αγορά ήταν τελείως διαφορετικές με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, όπου η οικονομία της χώρας έχει καταρρεύσει.

Ακόμη, φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι το ΤΤ χορηγούσε δάνεια τηρώντας όλες τις δικλείδες ασφαλείας και μάλιστα σε επιχειρηματίες με εχέγγυα και με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης