Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση Κοντομηνά

Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση Κοντομηνά

- Η εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του επιχειρηματία, ενώ ο ανακριτής ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση-μαμούθ 5 εκατ.ευρώ
-Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα πάρει την τελική απόφαση εντός 24 ωρών

Διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση Κοντομηνά
Διαφωνία προέκυψε μεταξύ της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου και του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη για την προφυλάκιση του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Η κυρία Παπανδρέου προτεινε την προφυλάκιση του κ. Κοντομηνά, ενώ ο κ. Ανδρεάδης εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας αφού καταβάλει εγγύση-μαμούθ ύψους 5 εκατ.ευρώ και με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει για την περαιτέρω μεταχείριση του κ. Κοντομηνά εντός 24 ωρών.

Μέχρι να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο κ. Κοντομηνάς θα συνεχίσει να νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Κλείσιμο

Με υπόμνημα απολογήθηκε ο Κοντομηνάς

Μία ώρα διήρκεσε η απολογία του Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση των δανείων του ΤΤ, στον 7ο όροφο του Ιατρικού Κέντρου, όπου νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοντομηνάς έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν στον ανακριτή και τον εισαγγελέα με ένα υπόμνημα περίπου 110 σελίδων.

Ο κ. Κοντομηνάς φέρεται να είπε ότι τους όρους των δανείων δεν τους έβαζε εκείνος, υποστηρίζοντας ότι ζητούσε τα δάνεια και πως εκείνοι, απλά του τα έδιναν.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ροή μαύρου χρήματος στους προσωπικούς του λογαριασμούς και ότι όλες οι συναλλαγές του ήταν σε επίπεδο εταιρικό. Όσον αφορά στο σπίτι του στο Λονδίνο, το οποίο αγοράστηκε έναντι 10 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια πουλήθηκε έναντι 15 εκατ. ευρώ, ο κ. Κοντομηνάς υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά, διατέθηκαν για την εξόφληση άλλου τραπεζικού του δανείου.

Σημειώνεται ότι εκτός από το υπόμνημα, οι δικηγόροι του πρόεδρου της DEMCO παρέδωσαν στους δικαστικούς λειτουργούς και πέντε ντοσιέ με όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα δάνεια που ελήφθησαν από το ΤΤ αλλά κι η σύμβαση για την Bestline έγιναν με όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες και ότι υπάρχουν όλες οι εγγυήσεις για την αποπληρωμή των δανείων.

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης

Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του ΤΤ, παρουσιάστηκε το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης, που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των επτά κατηγορουμένων για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος κατηγορείται για απιστία κατ΄εξακολουθηση, που αφορά τέσσερις περιπτώσεις δανείων. Ειδικότερα, ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Πάνο Μπιτσαξή, αρνείται την κατηγορία και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.

Σημειώνει ακόμη, ότι τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ήταν ενήμερα ως το 2012. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο δάνειο προς εταιρεία του Λ. Λαυρεντιάδη, φέρεται να υποστηρίζει ότι τρεις μήνες μετά τη χορήγησή του, η ΤτΕ ενέκρινε την αγορά της Proton Bank από τον επιχειρηματία, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας εμφάνιζε καλή οικονομική εικόνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης