Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης Φιλιππίδη στην Αθήνα

Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης Φιλιππίδη στην Αθήνα

Τα απαραίτητα έγγραφα εστάλησαν στο υπ. Δικαιοσύνης και από εκεί θα πάνε στο ΥΠΕΞ για μετάφραση ώστε, τελικά, να διαβιβαστούν στην Τουρκία

Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης Φιλιππίδη στην Αθήνα
Τα απαραίτα δικαιολογητικά για την έκδοση του Αγγ. Φιλιππίδη στην Αθήνα έστειλε σύμφωνα με πληρηφορίες η εισαγγελία εφετών της Αθήνας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Μετά την εξέλιξη αυτή το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμένεται να στείλει το σχετικό φάκελο στο υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα. 

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, τα έγγραφα θα επιστραφούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του, θα τα διαβιβάσει στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας προκειμένου να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για την απέλαση του Άγγελου Φιλιππίδη στη χώρα μας.

Επίσπευση διαδικασιών για την έκδοση του Φιλιππίδη, ζήτησε ο συνήγορός του      
Την επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη στην Ελλάδα ζήτησε, με έγγραφη αίτηση, που υπέβαλε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εκδόσεων Ιωάννη Αγγελή, ο συνήγορος τού πρώην προέδρου του ΤΤ, Αθανάσιος Βαρλάμης.

Ο κ. Βαρλάμης προσκόμισε στον εισαγγελέα Εφετών ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης και το εισιτήριο επιστροφής στην Ελλάδα, που είχε εκδώσει ο εντολέας του πριν να συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα τού δήλωσε εγγράφως, προκειμένου να ενημερωθεί ο Τούρκος εισαγγελέας, ότι ο κ. Φιλιππίδης παραιτείται κάθε ένδικου δικαιώματος που έχει, ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης