Κανένα ενεργό όπλο δεν περιείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοντέινερ που ανοίχθηκαν σήμερα, Πέμπτη, από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο μουσείο όπλων του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, στο Κορωπί.
Η έρευνα ακολούθησε την εύρεση όπλων και ναζιστικών συμβόλων σε σπίτια του φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα και το Παλαίο Φάληρο καθώς η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης του επιχειρηματία στο Κορωπί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.
Πάντως για τα είκοσι όπλα που βρέθηκαν έχουν εκδοθεί άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να εκδοθεί συμπληρωματικό ένταλμα σύλληψης και σε βάρος τους 52χρονου Αναστάσιου Πάλλη, μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση της οπλοκατοχής. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Αν. Πάλλη έχει εκδοθεί ένταλμα στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για ύποπτα δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την τράπεζα FBB συμφερόντων του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.
Εκτός από τα πυροβόλα όπλα βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων -πεταλούδες- στιλέτα, δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχουν βρεθεί επιπλέον και κατασχέθηκαν: