Βιασμός 14χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή σήμερα οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι

Βιασμός 14χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή σήμερα οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι

Οι ανήλικοι συνελήφθησαν μετά από την καταγγελία της 14χρονης και παραμένουν υπό κράτηση

thess
Στον ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα οι επτά ανήλικοι ηλικίας από 13 έως 15 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για ασελγείς πράξεις εις βάρος 14χρονης μαθήτριας της Γ' Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές συνελήφθησαν έπειτα από την καταγγελία της μαθήτριας και παραμένουν υπό κράτηση. Την Παρασκευή η εισαγγελέας ποινικής δίωξης –ενώπιον την οποίας οδηγήθηκαν- τους απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και κατόπιν τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία για σήμερα.

Σύμφωνα με την 14χρονη, το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην Περαία, όπου και οι ανήλικοι είχαν συγκεντρωθεί για να κάνουν παρέα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν «περί ώρα 13: 30, 16. 12. 20. Η ανήλικη, μετέβη στο ανωτέρω σημείο κατόπιν πρόσκλησης του γ) δράστη (σ. σ πρόκειται για έναν 14χρονο συμμαθητή της) όπου βρίσκονταν και οι λοιποί δράστες» Όπως κατέθεσε το κοριτσάκι στο χώρο βρίσκονταν περίπου 15 άτομα. Και όταν οι οκτώ συμμαθητές τους έφυγαν τότε κατάλαβε ότι κάτι κακό θα συμβεί καθώς άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα. Μάλιστα όταν ζήτησε να φύγει δεν την άφησαν και την απείλησαν. Και τότε άρχισε να ξεδιπλώνεται ο εφιάλτης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία.«Κατά την παραμονή τους στο σημείο, οι δράστες την εξανάγκασαν με χρήση βίας και χωρίς τη συναίνεση της σε ασελγείς πράξεις και θωπείες των απόκρυφων σημείων του σώματος της για ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας τους, γεγονός που πραγματοποιήθηκε χωρίς όμως να την αναγκάσουν σε συνουσία».

Η εξομολόγηση και η ντροπή

Το κοριτσάκι, σε άθλια κατάσταση από όλα όσα εφιαλτικά έζησε στο παλαιό σχολείο Κοραή, πήγε στην καλύτερη της φίλη και με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε ο, τι είχε γίνει. Της ζήτησε μάλιστα να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί ντρεπόταν. Όμως η φίλη της δεν άντεξε, τα είπε στη μητέρα της και εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε τη μητέρα της ανήλικης. Η μαθήτρια, πήγε το απόγευμα της Τετάρτης στο Τμήμα Ασφαλείας Θερμαΐκού μαζί με τη μητέρα της και κατήγγειλε το συμβάν. Λίγη ώρα αργότερα οι επτά ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού. Οι επτά συμμαθητές, τέσσερις 14χρονοι, δυο 15χρονοι και ένας 13χρονος, αρνούνται τις κατηγορίες του βιασμού επιμένοντας στην εκδοχή της θωπείας.

Ιατροδικαστής και παιδοψυχολόγος

Όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις 
η κατάθεση της μικρής ελήφθη παρουσία παιδοψυχολόγου της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στη σχημαστισθείσα δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ένορκες καταθέσεις μάρτυρα, μια ένορκη εξέταση μάρτυρα χωρίς όρκο παρουσία παιδοψυχολόγου. Στο κοριτσάκι χορηγήθηκε έγγραφο για εξέταση της από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει υποστεί ενώ θα παρακολουθείται και από παιδοψυχολόγο προκειμένου να τη βοηθήσει να σταθεί στα πόδια της.

Ειδήσεις σήμερα:

Δώρο Χριστουγέννων: Τι πληρώνει σήμερα ο εργοδότης και τι το κράτος για όσους τέθηκαν σε αναστολή

Συννεφιά με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Ποιοι θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο - Σήμερα η γενική δοκιμή του συστήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης