Χριστούγεννα με λιακάδα - Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο

Χριστούγεννα με λιακάδα - Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα - Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι καιρός θα θυμίζει κάτι από… Άνοιξη! - Ωστόσο, από την Παρασκευή ο καιρός αλλάζει... - Επιστρέφει ο εφιάλτης της αιθαλομίχλης - Συναγερμός από τα υπ. Υγείας και Περιβάλλοντος

Χριστούγεννα με λιακάδα - Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα  παραμονή (24/12/2014) και ανήμερα (25/12) των Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική την Τετάρτη (24/12) με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κλείσιμο
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με ένταση έως 3 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Κακοκαιρία θα έχουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη: οι βροχές θα επεκταθούν στα πεδινά και τις νησιωτικές περιοχές, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς και οι άνεμοι θα «πιάσουν» ακόμα και τα 7 μποφόρ!

Μικρή βελτίωση αναμένεται την Δευτέρα και την Τρίτη. Την Τετάρτη, όμως, τελευταία μέρα του 2014, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές, χιόνια και κρύο.

Αναλυτική πρόγνωση 


Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια μέχρι το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Πέμπτη 25/12 (Χριστούγεννα)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την ημέρα των Χριστουγέννων. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν στα δυτικά, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά βορειοδυτικοί και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 3 έως 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει καμία αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26-12-2014

«Χαλάει» ο καιρός την Παρασκευή με νεφώσεις να αναπτύσσονται οι οποίες θα είναι παροδικά αυξημένες ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικά Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βόρεια ορεινά αναμένονται  χιονοπτώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρειαβορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σάββατο 27-12-2014
Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανόν της κεντρικής χώρας. Σποραδικέςκαταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στιςυπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Κυριακή 28-12-2014 και Δευτέρα 29-12-2014

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στα θαλάσσια-παράκτια τμήματα και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν πρόσκαιρα καθώς τη Δευτέρα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από το βράδυ της Κυριακής θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η αιθαλομίχλη ξανάρχεται...

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η αιθαλομίχλη και τα επίπεδα των ρύπων είχαν γίνει καθημερινή ενασχόληση για τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων και ο... εφιάλτης επιστρέφει.

Η καλοκαιρία που θα επικρατεί σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα έχει σημάνει συναγερμό στους επιφορτισμένους με την παρακολούθηση των σχετικών τιμών στα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος καθώς έχουν ήδη πάρει την ανιούσα.

Η υγρασία της χθεσινής και της σημερινής ημέρας σε συνδυασμό με την υποχώρηση των βοριάδων δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να καταγραφούν ξανά οι εικόνες του περασμένου Ιανουαρίου με Αθήνα και Θεσσαλονίκη να καλύπτονται από ένα σύννεφο αιθάλης.

Γι' αυτό και στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο υπουργεία συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών καθώς τόσο τα τζάκια όσο και οι ξυλόσομπες είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

«Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός της σημερινής ημέρας θα είναι σε όλη τη χώρα αίθριος με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης