Πάνω από 170.000 δηλώσεις πόθεν έσχες κατατέθηκαν φέτος

Πάνω από 170.000 δηλώσεις πόθεν έσχες κατατέθηκαν φέτος

Για όσους υπόχρεους δεν ανταποκρίθηκαν εμπρόθεσμα, προβλέπεται δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης έως την 30-7-2017 με επιβολή μόνο διοικητικού προστίμου

Πάνω από 170.000 δηλώσεις πόθεν έσχες κατατέθηκαν φέτος
Πλέον των 170.000 ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) υποβλήθηκαν φέτος για την χρήση του έτους 2015,    αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία καταπολέμησης της διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει  τον ακριβή αριθμό των δηλώσεων που υποβλήθηκαν.

Πάντως, δεν παραλείπει η γενική γραμματεία να υπενθυμίσει ότι για «τις κατηγορίες των υποχρέων, ήτοι δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για τις οποίες έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ αποφάσεις αναστολής, μέχρις εκδόσεως των οριστικών αποφάσεων αναστέλλεται η υποχρέωσή τους για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων». Κάτι το οποίο έχει αναφέρει  ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά την διάρκεια του πολέμου που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα με τους δικαστές και εισαγγελείς.

Η γενική γραμματεία υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία ελλείψεις ή ανακρίβειες υποβληθείσας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης μπορούν να συμπληρωθούν από τον υπόχρεο εντός μηνός από την υποβολή της.

Κλείσιμο
Για όσους υπόχρεους δεν ανταποκρίθηκαν εμπρόθεσμα, προβλέπεται δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης έως την 30-7-2017 με επιβολή μόνο διοικητικού προστίμου.

Ακόμα, σημειώνει ότι η μη υποβολή δήλωσης μετά την 30-7-2017 επιφέρει ποινικές κυρώσεις, ενώ διευκρινίζει ότι για τις επόμενες χρήσεις η διαδικασία προβλέπεται περισσότερο απλοποιημένη για τους υπόχρεους, καθώς θα απαιτείται μόνο δήλωση των ετήσιων μεταβολών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης