Πρόκληση από τον Μάλοχ του Τραμπ: Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ

Πρόκληση από τον Μάλοχ του Τραμπ: Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ

Διατύπωσε αυτή την εκτίμηση μιλώντας στο ΣΚΑΪ - Οξύτατη αντίδραση Βέμπερ: Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται

Πρόκληση από τον Μάλοχ του Τραμπ: Η Ελλάδα θα φύγει μόνη της από το ευρώ
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φύγει, μόνη της, από το ευρώ διατύπωσε ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ
στην
Ευρωπαϊκή Ένωση, Τεντ Μάλοχ.

Κλείσιμο
«Αυτή τη φορά, πρέπει να πω, είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες η Ελλάδα να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ» υποστήριξε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και τον Αλέξη Παπαχελά ο άνθρωπος που έχει προτείνει ο Τραμπ
για να εκπροσωπήσει τη χώρα του στην ΕΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στο Bloomberg την περασμένη Κυριακή, ο κ. Μάλοχ είχε δηλώσει πως η Ελλάδα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ. «Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχουν ισχυροί λόγοι για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλοχ σημείωσε πως υπάρχουν «εύλογα ερωτήματα» για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.

Ας σημειωθεί ότι ο υποψήφιος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ποντάρει στην κατάρρευση του ευρώ και διακηρύσσει ότι οι διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, που αναμένονται για το επόμενο διάστημα στην Ευρώπη, θα οδηγήσουν το ευρώ σε κατάρρευση, συμβουλεύοντας πρακτικά την Ελλάδα να αποχωρήσει συντεταγμένα πριν γίνει κάτι τέτοιο, παρά ασύντακτα και βεβιασμένα με την κατάρρευση όλης της ευρωζώνης.



Οργισμένη αντίδραση Βέμπερ

«Δεν είναι αποδεκτό να έχουμε έναν πρέσβη που μας εναντιώνεται» απάντησε στη Σία Κοσιώνη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ.  «Μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Δεν χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς γι’ αυτό» τόνισε δε ο γερμανός πολιτικός του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν την περασμένη Πέμπτη από τις Βρυξέλλες να μην δεχτούν τον διορισμό του Μάλοκ ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης