Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τελική συμφωνία για τα πρόσθετα μέτρα

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τελική συμφωνία για τα πρόσθετα μέτρα

Μεταξύ Αθήνας και δανειστών έχει επέλθει συμφωνία για το 95% των μέτρων αλλά υπάρχουν ακόμη ορισμένες «γκρίζες ζώνες», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει τελική συμφωνία για τα πρόσθετα μέτρα
Περιορίζονται οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup
τη Μ. Πέμπτη, από τη στιγμή που ο υπεύθυνος για να το συγκαλέσει,
Γερούν Ντάισελμπλουμ, δηλώνει ευθαρσώς ότι
«δεν υπάρχει συμφωνία για τα πρόσθετα μέτρα».
Κλείσιμο

Πάντως ο κ. Ντάισελμπλουμ έσπευσε να προσθέτει ότι η όποια απόφαση για το έκτακτο Eurogroup θα ληφθεί αύριο, Μ. Τετάρτη και φυσικά εφόσον υπάρξει εντυπωσιακή πρόοδος μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, μεταξύ Αθήνας και δανειστών έχει επέλθει συμφωνία για το 95% των μέτρων αλλά υπάρχουν ακόμη ορισμένες «γκρίζες ζώνες».

«Το 95% του πακέτου των μέτρων πρέπει να ληφθούν ούτως ή άλλως, πρόκειται για έναν αριθμό μεγάλων μεταρρυθμιστικών μέτρων, μέτρων που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό. Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει σε πολλά σημεία αβεβαιότητα και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο 'γκρίζες', πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή».

Την ίδια ώρα η Κομισιόν φρόντισε να «νίψει τας χείρας της», με τον εκπρόσωπο Τύπου, Μ. Σχοινά να ξεκαθαρίζει ότι η Επιτροπή δεν έχει καμία αρμοδιότητα ώστε να συγκαλέσει Eurogroup, καθώς αυτό αποτελεί δικαίωμα και καθήκον του κ. Ντάισελμπλουμ.

«Δεν είναι αρμοδιότητα της Κομισιόν η σύγκληση του Eurogroup», ξεκαθάρισε ο κ. Σχοινάς.

Πηγή: Newmoney.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης