Κατρούγκαλος: Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου θα έχει έρθει το Ασφαλιστικό στη Βουλή

Κατρούγκαλος: Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου θα έχει έρθει το Ασφαλιστικό στη Βουλή

«Eίμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την υπογραφή μας αλλά να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας με τις δικές μας επιλογές μέσα πάντα στο πλαίσιο του Μνημονίου»

Κατρούγκαλος: Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου θα έχει έρθει το Ασφαλιστικό στη Βουλή
Την εκτίμησή του ότι μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου θα πάει προς συζήτηση στη Βουλή
το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέφρασε ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος
Κατρούγκαλος στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης του
Ευρωκοινοβουλίου
Κλείσιμο
, Thomas Handel και τον επικεφαλής ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωκοινοβούλιο έχει συστήσει ομάδας παρακολούθησης των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για το νέο Ασφαλιστικό
, στην οποία πάντως δεν προσήλθαν εκπρόσωποι των θεσμών, με τη δικαιολογία ότι ενημερώθηκαν πολύ αργά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου, κ. Τόμας Χάντελ κατηγόρησε «τμήματα της Κομισιόν» πως δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι προς όφελος όλων των μερών και των θεσμών να διασφαλιστεί ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, ώστε να σταλεί το σήμα σταθεροποίησης και της ανάκαμψης.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, αναφερόμενος στην ανάγκη της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, «είμαστε υποχρεωμένοι να προσαρμοστούμε όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη. Γιατί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν είναι μόνο εθνικό θέμα, αλλά ευρωπαϊκό». Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την υπογραφή μας αλλά να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας με τις δικές μας επιλογές μέσα πάντα στο πλαίσιο του Μνημονίου. Αλλιώς γιατί χρειαζόσαστε μια κυβέρνηση στην Ελλάδα;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως «ελπίζει πως μέχρι 22 Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά η ομάδα εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου» για το ελληνικό Ασφαλιστικό «να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και το νομοσχέδιο να έχει έλθει στη Βουλή».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης