Εκατό χρόνια ιστορίας ιδιωτικών συμβολαίων ασφάλισης

Εκατό χρόνια ιστορίας ιδιωτικών συμβολαίων ασφάλισης

Μέσα από τη συλλογή του εκδότη Ευάγγελου Σπύρου, η οποία περιλαμβάνει ασφαλιστήρια από το 1860 έως το 1960, ο επισκέπτης συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με τη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία

Εκατό χρόνια ιστορίας ιδιωτικών συμβολαίων ασφάλισης
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (13/11) η έκθεση «Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Περιελάμβανε δεκάδες Ασφαλιστήρια Συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του εκδότη κ. Ευάγγελου Σπύρου. Ο επισκέπτης της έκθεσης παρατηρώντας τα συμβόλαια, συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με την σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες όπως παραδείγματος χάριν την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης σημασίας τη συγκεκριμένη έκθεση, που συμπίπτει με την ημέρα που εορτάζεται η ιδιωτική ασφάλιση και συνεχάρη τον εκδότη κ. Ευάγγελο Σπύρου για την πρωτοβουλία του. Εξέφρασε την ικανοποίηση του που ο χώρος Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής φιλοξενεί την έκθεση αυτή και υπογράμμισε ότι στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας. Σε συνδυασμό με τον χώρο Ιστορικής Μνήμης στο ίδιο κτίριο η Εθνική Ασφαλιστική βάζει την δική της ιδιαίτερη πνευματική σφραγίδα στην ιστορία του τόπου.

Κλείσιμο


Ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου στην ομιλία του ανέδειξε την συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία χαρακτηρίζοντας την ασφάλιση έργο ειρήνης και αγάπης. Αναφερόμενος στα παλιά ασφαλιστήρια συμβόλαια τόνισε ότι αποτυπώνουν πολιτισμό και ευγένεια ψυχής. Τόνισε ακόμη, ότι τα ασφαλιστήρια που εκτίθενται στο Χώρο Τέχνης έρχονται σε αντίθεση με την βαρβαρότητα που θυμίζουν τα υπόγεια κρατητήρια του χώρου ιστορικής Μνήμης στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για ασφάλιση - εξασφάλιση σε κάθε καιρό ειρήνης ή πολέμου, στο δικαίωμα κατοικίας, στην ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά σε ξηρά ή θάλασσα. Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε ακόμη στην «παρουσία» της Εθνικής Ασφαλιστικής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρίας για την στήριξη που προσέφεραν στην έκθεση.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστική, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειαι Μινέττα κ. Γιώργος Μινέττας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος & γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειαι Μινέττα κ. Κώστας Μπερτσιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της International Life κ. Γιάννης Μπράβος, ο αναπληρωτής διευθυντής της «Υδρόγειος Ασφαλιστική», κ. Ιωάννης Σουρλής, ο γενικός διευθυντής της HDI-Gerling Hellas, κ. Νότης Βαγιακάκος, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) κ. Γιώργος Καραβίας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Matrix κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, και πλήθος στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών, της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και φίλοι της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας κ. Παναγιώτης Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) κ. Θανάσης Καποτάς, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Παύλος Νισλόγλου και ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Interamerican κ. Βασίλης Καλτσάς.

Από την πλευρά του ημερήσιου, περιοδικού, ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού Τύπου παραβρέθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Κώστας Καλύβας, η αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πέννυ Καλύβα, ο κ. Παναγιώτης Δρακάτος, εκδότης του περιοδικού «Ιδιωτική Ασφάλιση», η επικεφαλής της ιστοσελίδας Underwriter.gr κ. Χριστίνα Μωράκη και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αλεξάκης (reporter.gr) Γιάννης Βερμισσώ (insurance-eea.gr), Ελενα Ερμείδου (sofokleousin.gr), Νίκος Σακελλαρίου (Ημερησία, insuranceworld.gr), Βίκυ Χατζή (Alpha TV).

Η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης αποτυπώθηκε στην έντονη αποδοχή της πρότασης για ίδρυση ασφαλιστικού Αρχείου - Μουσείου από τον κ. Ευάγγελο Σπύρου. Από κάθε πλευρά ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και συμπαράσταση για στήριξη της προσπάθειας. Ο κ. Ευάγγελος Σπύρου ανακοίνωσε σε πρώτη φάση την έκδοση πολυτελούς βιβλίου με βάση τα συμβόλαια της έκθεσης. Τέλος, πολλοί από τους παρόντες έμειναν έκπληκτοι από το πολιτιστικό έργο της Εθνικής Ασφαλιστικής με την ίδρυση του Χώρου Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» και την αξιοποίηση των χώρων ιστορικής μνήμης. Οι εκδόσεις Σπύρου δέχθηκαν προτάσεις για την παρουσίαση της έκθεσης και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης