Δεν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής - Το ανακοίνωσε ο Τουσκ

Δεν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής - Το ανακοίνωσε ο Τουσκ

Δεν έχουμε ακόμη λύση, λέει ο πρόεδρος του Eurogroup - «Ποιος ξέρει αν θα έχουμε λύση;», απάντησε ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ - Μοσκοβισί: Πάντα υπάρχει αύριο, κρατώ πάντα την ελπίδα - Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Οι θέσεις μας δεν μεταβλήθηκαν, τα βήματα της Ελλάδας δεν είναι επαρκή -Επικοινωνία Ντάισελμπλουμ -Τούσκ μετά τη χθεσινή συνεδρίαση

Δεν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής - Το ανακοίνωσε ο Τουσκ
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το Eurogroup του Σαββάτου με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να έχουν δώσει νέο ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Το Eurogroup δεν κατέληξε σε κάποια κοινή δήλωση για την Ελλάδα παρά το γεγονός ότι πληροφορίες ανέφεραν ότι επί αρκετές ώρες οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης προσπαθούσαν να συντάξουν ένα κοινό ανακοινωθέν, αναφορικά με τα αποτελέσματα της νέας συνεδρίασης τους η οποία σκοπό είχε να δώσει το «πράσινο φως» στην ελληνική πρόταση, ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο Grexit.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup,
Γερούν Ντάισελμπλουμ
Κλείσιμο
, είπε ότι η συνάντηση θα συνεχιστεί την Κυριακή και τόνισε πως το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη καθώς και ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει απόφαση.

«Συζητήσαμε και χρηματοπιστωτικά θέματα, αλλά θα συνεχίσουμε την Κυριακή. Είναι πολύ δύσκολο αλλά υπάρχει ακόμα εργασία σε πρόοδο και συνεχίζεται η δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

«Ποιος ξέρει;» απάντησε από την πλευρά του ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ
όταν ρωτήθηκε αν περιμένει συμφωνία για την χρηματοδότηση της Ελλάδας στο Eurogroup της Κυριακής, ενώ ο Πιερ Μοσκοβισί προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος.

«Πάντα υπάρχει αύριο. Δεν υπήρξε συμβιβασμός. Κρατώ πάντα την ελπίδα...», είπε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Λίγο αργότερα ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ, Λουίς Ντε Γκίντος, τόνισε ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, θα μπορούσαν να είναι χειρότερα» και σημείωσε ότι  «πρέπει να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος».

Όσον αφορά στον Φιλανδό ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Eurogroup φέρεται να τάχθηκε κατά ενός νέου τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα, εξερχόμενος από Lex Building, είπε ότι υπάρχει πρόοδος.

«Πηγαίνω για ύπνο, θα συνεχίσουμε αύριο, υπήρξε πρόοδος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες στο Eurogroup συμφωνούν με τις θέσεις του Ελσίνκι. «Κατά τη γνώμη, η επίτευξη μιας συμφωνίας για ένα καινούριο δάνειο προς την Ελλάδα δεν φαίνεται πιθανή αυτή την στιγμή» φέρεται να έχει δηλώσει ο Αλεξάντερ Στουμπ.

Οι θέσεις μας δεν μεταβλήθηκαν. Τα βήματα της Ελλάδας δεν είναι επαρκή, ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε διαφορετικές εναλλακτικές, τόνισε ο κ. Στουμπ και διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Οι διεργασίες του Eurogroup ξεκίνησαν στις 4.30 το απόγευμα, ενώ διεκόπησαν για ένα γεύμα εργασίας. Πληροφορίες ανέφεραν ότι αν και υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες από αρκετές χώρες, η διαδικασία προχωρούσε με αργούς ρυθμούς και πηγές από τις Βρυξέλλες, που πρόσκεινται στη διαπραγμάτευση, τόνιζαν ότι το κοινό ανακοινωθέν ίσως να περιείχε και αναφορά στο χρέος.

Ωστόσο, το κοινό ανακοινωθέν φαίνεται ότι «σκόνταψε» στις διαφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών για την Ελλάδα και την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν πως το Eurogroup έχει χωριστεί πλέον σε δύο «στρατόπεδα». Από τη μία πλευρά βρίσκεται το «σκληρό» μπλοκ του Σόιμπλε, στο οποίο έχουν συμπαραταχθεί Φινλανδία και Σλοβακία, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει το μέτωπο του Σαπέν με τη Γαλλία, την Ελλάδα και ακόμη έξι χώρες. Ωστόσο, με βάση την ισορροπία δυνάμεων στο εσωτερικό της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι υπόλοιπες έξι χώρες φαίνεται να μην παίρνουν θέση υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης επιλέγοντας την ουδετερότητα.

Εκτός από από την σκληρή στάση του Σόιμπλε, εν μέσω πληροφοριών περί σχεδίου για πενταετές Grexit από τη Γερμανία, το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ δυσχεραίνει και η στάση της Φινλανδίας η οποία ζητά στο Eurogroup την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και να δηλώνει έτοιμη να θέσει βέτο σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα!

Πάντως, αν δεν υπάρξει λύση και στο νέο Eurogroup, το θέμα της Ελλάδας θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα και θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει πρόοδος, στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Πιέσεις για επιπλέον μέτρα

Πληροφορίες τόνιζαν ακόμη ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε στο Eurogroup του Σαββάτου ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να λάβει επιπλέον μέτρα.

Κοινοτικές πηγές τόνιζαν ότι υπουργοί και εκπρόσωποι των θεσμών, στη διάρκεια του διαλείμματος του Eurogroup, επεξεργάζονταν λίστα με επιπλέον μέτρα καθώς θεώρησαν «λίγα» αυτά που περιλαμβάνονται στην ελληνική πρόταση -τόσο στον δημοσιονομικό τομέα όσο και στον τομέα των μεταρρυθμίσεων- και σημείωναν ότι δεν ανταποκρίνονται στα περίπου 80 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα, εφόσον εγκριθεί τριετές πρόγραμμα.

Εν μέσω των εξελίξεων αυτών και του κλίματος που είχε διαμορφωθεί έγινε γνωστό ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αμέσως μόλις υπήρξε διακοπή στο Eurogroup. 

Ευρωπαϊκή πηγή: Βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit

Και ενώ οι διεργασίες του κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα δεν είχαν ολοκληρωθεί, πηγή από την ΕΕ έλεγε στο AFP πως η Γερμανία σχεδιάζει προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αν η ελληνική κυβέρνηση αποτύχει να βελτιώσει τις προτάσεις της.

«Είναι ένα εσωτερικό έγγραφο, δεν διανεμήθηκε σήμερα στο Eurogroup. Υπάρχουν δύο επιλογές: βελτίωση των προτάσεων ή προσωρινό Grexit», δήλωσε η πηγή που είδε το χαρτί, ενώ ένας άλλος Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε στο Associated Press πως η ελληνική κυβέρνηση προτείνει «πολύ λίγα, πολύ αργά».

Ειδικότερα, ο αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επισήμανε ότι στις Βρυξέλλες επικρατεί η γενική αίσθηση ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι πολύ λίγες και έχουν τεθεί πολύ αργά, επομένως είναι απαραίτητες οι αποδείξεις σχετικά με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Reuters: Περαιτέρω μέτρα ζητούν οι «18» από την Αθήνα 

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το Reuters, Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών είπαν στους Έλληνες ομολόγους τους το Σάββατο ότι η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει πέραν της αρχικής δέσμης προτάσεων για μεταρρυθμίσεις, εάν θέλει να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα σχέδιο διάσωσης.

Δύο πηγές είπαν ότι υπήρξε ομοφωνία, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, από τους υπόλοιπους 18 υπουργούς, ότι η αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας πρέπει να κάνει περαιτέρω βήματα προκειμένου να τους πείσει για ένα τρίτο πακέτο στήριξης.

Συναντήσεις Τσακαλώτου με Σαπέν, Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ πριν τη συνεδρίαση

Λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν, καθώς και με τον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και τον Πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Η συζήτηση και οι συναντήσεις του κ. Τσακαλώτου επικεντρώθηκαν όχι στη μορφή των μέτρων και για το αν θα γίνουν δεκτά ή όχι, αλλά στην εφαρμογή τους που αποτελεί και τροχοπέδη στην γρήγορη επίτευξη συμφωνίας. Οι πιο σκεπτικοί εταίροι, εκφράζουν τη δυσπιστία τους ως προς το πώς θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει επιτυχώς τα μέτρα που προτείνει στην Ευρώπη, ιδιαίτερα έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην «αρένα» της ελληνικής Βουλής και την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ.   



Οι δηλώσεις των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έθεσε το θέμα εμπιστοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης και προσερχόμενος στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.

«Δεν ξέρουμε εάν η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει όσα υποσχέθηκε» είπε χαρακτηριστικά. Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία, ανέφερε στη συνέχεια εκτιμώντας ότι «θα έχουμε μία δύσκολη συνάντηση, καθώς πρέπει να διευθετήσουμε πολλές λεπτομέρειες» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
 
Η ελληνική κυβέρνηση έδειξε πολιτική βούληση, που είναι πολύ σημαντική, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας ωστόσο ότι «η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί όχι μόνο με αυτή την κυβέρνηση, αλλά και με τις προηγούμενες». «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σημαντικές μεταρρυθμίσεις θα ψηφιστούν στη Βουλή από την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να οικοδομήσεις εμπιστοσύνη» σημείωσε. 



«Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις, οι οποίες όμως θα είναι απαιτητικές» υπογράμμισε ο Σαπέν, προσθέτοντας ότι «Θέλουμε μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα». Το Eurogroup θα απαιτήσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μέτρων, σημείωσε και επανέλαβε ότι «το χρέος δεν είναι ταμπού». Εξετάζουμε άλλες επιλογές, πέραν του ονομαστικού κουρέματος, το οποίο προσκρούει στην άρνηση αρκετών χωρών, διευκρίνισε ο ίδιος. 



Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β. Ντομπρόβσκις, ανέφερε ότι υπάρχει ξεκάθαρη πρόοδος, καθώς οι ελληνικές προτάσεις έχουν ευθυγραμμιστεί με το σχέδιο των θεσμών. Μάλιστα χαρακτήρισε θετικό βήμα τη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, αλλά όπως τόνισε ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά. Αυτό που συζητάμε σήμερα είναι το αν θα δώσουμε την εντολή στους Θεσμούς να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις επί ενός νέου προγράμματος, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αρκέστηκε στο να πει: «Ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη πρόοδος».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση. Αναφερόμενος στην ελληνική πρόταση έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για διαπραγματεύσεις, ενώ σημείωσε ότι το κλειδί είναι η εφαρμογή τους τόσο για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης όσο και για να ανοίξει η συζήτηση βιωσιμότητας του χρέους.



Παράλληλα, είπε ότι η αποστολή της ήταν μια πολύ σημαντική κίνηση από την πλευρά των ελληνικών αρχών, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική και την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.

Έκανε ακόμη λόγο για σημαντική μέρα για την Ευρώπη και σημείωσε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο ίδιος, όπως είπε, θα παρουσιάσει την ανάλυση της βιωσιμότητας του προγράμματος.



Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι από την αρχή ο στόχος ήταν να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ και συμπλήρωσε ότι «ελπίζουμε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη μεταρρυθμισμένη».

Από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, δήλωσε προσερχόμενος ότι η Ελλάδα έδωσε αυτό που της ζητήθηκε και ότι πρέπει να δούμε τώρα πώς θα ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνονται. Ωστόσο, την ίδια ώρα έδωσε πιθανότητα 60-40 να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι για η Αθήνα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αν θέλει να υπάρξει νέο πρόγραμμα.

«Αν οι μεταρρυθμίσεις δεν έρθουν, αυτό θα αντιστραφεί», δήλωσε ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, αναφερόμενος στην πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας και ζήτησε να υπάρξει κάποια εγγύηση για την άμεση εφαρμογή αυτών των μέτρων, σημειώνοντας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα πρέπει να νομοθετηθούν. 

Ακόμη, ο Αυστριακός υπουργός σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα και πρόσθεσε ότι θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα αν είχε τελειώσει κανονικά το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης. Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος της βοήθειας προς την Ελλάδα, εκτίμησε ότι θα ανέρχεται σε 72 δισ. ευρώ.

Τις επιφυλάξεις του για το αν επαρκούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ένα τρίτο πρόγραμμα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζίμιρ. «Οι ελληνικές προτάσεις θα επαρκούσαν για την ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος, αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετές για τρίτο πρόγραμμα», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε.  



Η διαδρομή σίγουρα δεν είναι εύκολη, αλλά πρέπει να τα καταφέρουμε, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Πιερκάρλο Πάντοαν, επανέλαβε κ εκείνος ότι στόχος του Eurogroup είναι αξιολογήσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Λακωνική ήταν η δήλωση του Εσθονού υπουργού Οικονομικών, Σέστερ, ο οποίος σημείωσε ότι «Παραμένουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα». 

Την ίδια ώρα, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα γίνει το Grexit, ενώ τόνισε: «Όλοι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά χρειάζεται να συζητήσουμε την αξιολόγηση των θεσμών σχετικά με την ελληνική πρόταση». Παράλληλα, συμπλήρωσε: «Το ελληνικό δημοψήφισμα ασφαλώς δεν ήταν θετικό για την  εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία. Η ελληνική πρόταση είναι απλώς μία λίστα από προαπαιτούμενα. Το νέο Μνημόνιο πρέπει να ετοιμαστεί αν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις».

Καταστροφικό χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ, Μάικλ Νούναν, τόσο από κοινωνική όσο και από οικονομική άποψη. Xρειάζονται επιπλέον μέτρα, εξήγησε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο. «Νομίζω ότι στο τέλος το διακύβευμα είναι οι πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν» συμπλήρωσε ο Ιρλανδός υπουργός. «Η εμπιστοσύνη οικοδομείται ξανά» τόνισε και εξήγησε ότι πρέπει να εξεταστεί αν το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι επαρκές. 

Ο υπουργός Οικονομίας της Ολλανδίας, Έρικ Βίεμπς δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα προς τα μπρος με τις προτάσεις που κατέθεσε, ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα βοήθειας. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ανέφερε ότι υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες για τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς η ελληνική πρόταση που βρίσκεται σήμερα υπό συζήτηση απορρίφθηκε πριν από μία εβδομάδα στο δημοψήφισμα. Πρέπει να γίνει ένα βήμα που θα ανακτά την εμπιστοσύνη, συμπλήρωσε ο υπουργός της Ολλανδίας.

«Οι τελευταίοι μήνες ήταν καταστροφικοί για την Ελλάδα, σήμερα όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε προοπτική», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. «Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε το ελληνικό αίτημα για εξασφάλιση προγράμματος στήριξης, κάτι που θεωρούμε ότι θα αποτελέσει προοπτική για τη χώρα», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ.

Από την άλλη, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμενά, επισήμανε πως η ελληνική πρόταση δεν απέχει πολύ από αυτή που ήδη υπήρχε στο τραπέζι. Εξήγησε, μάλιστα, πως είναι σημαντικό «να βρούμε πώς οι προτάσεις μπορούν να μεταφραστούν σε νομοθεσία». Όσο για το ζήτημα του χρέους, ο υπουργός εξήγησε πως δεν υπάρχει λόγος να αναβάλλεται η συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας, καθώς όπως είπε: «Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται λίγη βοήθεια με το χρέος. Το πότε θα συμφωνήσουμε σε αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα».    

Η Αθήνα έχει θέσει πολλές προτάσεις που υπερβαίνουν τα όσα είχαν συζητηθεί πριν το δημοψήφισμα, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σικλούνα, ωστόσο, διευκρίνισε, ότι η κυβέρνηση εξελέγη με πλατφόρμα η οποία αντιβαίνει τις σημερινές προτάσεις, γεγονός που δημιουργεί ορισμένες αντιφάσεις. «Πρέπει να λύσουμε αυτή την αντίφαση» είπε καθιστώντας σαφές ότι «το πρόγραμμα πρέπει να εφαρμοστεί βήμα βήμα».

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δεν έκανε καθόλου δηλώσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης