Βαρουφάκης-Χουλιαράκης αναχωρούν πρόωρα από Βρυξέλλες

Βαρουφάκης-Χουλιαράκης αναχωρούν πρόωρα από Βρυξέλλες

Πιέζουν για να έρθουν στην Αθήνα τεχνικά κλιμάκια οι δανειστές - Προσπαθεί να το αποφύγει η κυβέρνηση - Στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μεταβαίνουν στη βελγική πρωτεύουσα - Σαπέν σε Βαρουφάκη: Δεν μιλάμε πια για Τρόικα, αλλά για... τρίο

Βαρουφάκης-Χουλιαράκης αναχωρούν πρόωρα από Βρυξέλλες
Σε θρίλερ μετατρέπεται ξαφνικά και πάλι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές καθώς, όπως όλα δείχνουν, κυβέρνηση και «θεσμοί» δεν βρίσκουν  «κοινό τόπο» για το πού θα διεξαχθούν οι περίφημες συνομιλίες οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για να έρθει και η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας.
 
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του protothema.gr, αντί να παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη στις Βρυξέλλες (όπως σχεδιαζόταν μέχρι τώρα) για να συντονίσει τον πρώτο γύρο των «νέου τύπου» επαφών ελληνικών και ξένων κλιμακίων, ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης αποφάσισε να αναχωρήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο με τρένο για το Παρίσι από σήμερα, ώστε να βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη, ενόψει της συνάντησης Τσίπρα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη βελγική πρωτεύουσα αναχωρεί για Αθήνα απόψε, Τρίτη, και το δεξί χέρι του κ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ κανονικά θα έπρεπε να ήταν εκείνος ο οποίος θα έτρεχε την διαπραγμάτευση με τα ξένα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες.

Πηγές κοντά στον Γιάνη Βαρουφάκη έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και πως αύριο θα ξεκινήσουν κανονικά οι επαφές.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ήδη ειδοποιήθηκαν στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να μεταβούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, εξέλιξη που δείχνει ότι γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες καθώς έτσι, και να ήθελαν να έρθουν στην Αθήνα, οι ξένοι ελεγκτές δεν θα έβρισκαν τους αρμοδίους υπαλλήλους για να συνομιλήσουν.
Κλείσιμο

Την έλευση κλιμακίων στη χώρα μας διέψευσαν και επισήμως, πάντως, το απόγευμα της Τρίτης κυβερνητικές πηγές.

Άλλες πηγές, όμως, επέμεναν ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι το ραντεβού της Τετάρτης, που είχε οριστεί ως επίσημη έναρξη των τεχνικών διαβουλεύσεων, βρίσκεται ακόμη στον «αέρα»  ή, στην καλύτερη περίπτωση, ότι ο κ. Χουλιαράκης επιστρέφει στην Αθήνα για να επιλέξει το επιτελείο των συνεργατών του (από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή και άλλα υπουργεία αν χρειαστεί) που θα μεταβούν μαζί του ξανά αύριο στις Βρυξέλλες για να προχωρήσουν κανονικά οι διαπραγματεύσεις.

Η πληροφορία αυτή δείχνει ότι ίσως δεν έχει «κλειδώσει» η συνάντηση της Τετάρτης και πολλοί συσχέτιζαν τις εξελίξεις αυτές με την επιμονή των δανειστών για άμεση επιστροφή ξένων ελεγκτών στην Αθήνα, εκ παραλλήλου με τις όποιες διαβουλεύσεις γίνονται στις Βρυξέλλες.
 
Ερωτηματικά προκαλεί, πάντως, και η επίσπευση του ταξιδιού του κ. Βαρουφάκη στο Παρίσι, καθώς η συνάντηση Τσίπρα-Γκουρία γίνεται την Πέμπτη στη γαλλική πρωτεύουσα, στο βαθμό που θα μπορούσε και να συνδυαστεί με συναντήσεις με στελέχη του ΔΝΤ ή άλλων «θεσμών». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο κ.Βαρουφάκης αναμένεται να συνοδεύσει τελικά τον κ.Τσίπρα και στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης