ΔΝΤ: Δεν υπάρχει πρόοδος για να επιστρέψει η Τρόικα

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει πρόοδος για να επιστρέψει η Τρόικα

Τηλεφωνική επικοινωνία Χαρδούβελη με Τόμσεν και Βίζερ - «Το υπουργείο Οικονομικών δεν ζήτησε ποτέ αναβολή σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε» ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ

ΔΝΤ: Δεν υπάρχει πρόοδος για να επιστρέψει η Τρόικα
Κλιμακώνονται οι διαβουλεύσεις με την Τρόικα καθώς, αντί της αναμενόμενης για απόψε τηλεδιάσκεψης με τους ελεγκτές, η οποία ακυρώθηκε, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης είχε  τηλεφωνική επικοινωνία με τους Πολ Τόμσεν και Τόμας Βίζερ, τους προϊσταμένους δηλαδή των κλιμακίων, οι οποίοι ενημερώνουν ΔΝΤ και Eurogroup, αντίστοιχα.

Η κίνηση αυτή δείχνει τη διάθεση της ελληνικής πλευράς να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους ελεγκτές, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει βούληση για ταχεία ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.

Πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλεγαν πως δεν έχει επιτευχθεί «επαρκής πρόοδος», τονίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Κλείσιμο
«Έχει επιτευχθεί πρόοδος σε ορισμένους τομείς. Ωστόσο, θεωρούμε πως δεν υπάρχει ακόμη επαρκής πρόοδος σε σημαντικά ζητήματα, στα οποία είναι κρίσιμο να έχουμε μία ξεκάθαρη κατανόηση, προκειμένου να αποφευχθεί μία αποτυχημένη επιστροφή. Όπως πάντα, θα είμαστε διαλλακτικοί, αλλά για την ώρα υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε έναν αριθμό σημαντικών θεμάτων» λένε οι πηγές του ΔΝΤ.

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει πάντως τις πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό και έλεγαν πως «η Ελλάδα ζήτησε τη ματαίωση της τηλεδιάσκεψης, την οποία μάλιστα δεν είχε ποτέ προαναγγείλει».

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΠΟΙΚ, αναφέρεται: «Το Υπουργείο Οικονομικών δεν ζήτησε ποτέ αναβολή σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, η οποία άλλωστε ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Οι τηλεδιασκέψεις, άλλωστε, είναι μέρος αυτών».

Σύσκεψη για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Παράλληλα, το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, δεδομένου ότι το ζήτημα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ασχέτως αν τελικώς ακυρώθηκε η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη σύσκεψη του Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη συμφωνήθηκε ότι γραμμή της κυβέρνησης παραμένει ότι το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά από 1/7/2015 στο υπουργείο Οικονομικών και από 1/1/2016 σε όλο το Δημόσιο.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης