Ως μισθωτούς θα αντιμετωπίσει η εφορία άνεργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες

Ως μισθωτούς θα αντιμετωπίσει η εφορία άνεργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες

Αυτή η λύση προκρίθηκε προκειμένου να καλυφθούν οι κατηγορίες αυτές από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ και να γλιτώσουν την επιβολή φόρου 300 ευρώ

Ως μισθωτούς θα αντιμετωπίσει η εφορία άνεργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή την τροπολογία που θα προβλέπει ότι για φέτος οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μικροκαταθέτες θα αντιμετωπιστούν φορολογικά ως μισθωτοί.

Η λύση αυτή προκρίθηκε προκειμένου και αυτές οι κατηγορίες φορολογουμένων να καλυφθούν από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκε από τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.

Το «παράλογο» της διαδικασίας καταδεικνύεται από το ότι φορολογούμενος ο οποίος για παράδειγμα είχε πέρυσι μοναδικό εισόδημα 5 ευρώ από τόκους καταθέσεων, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 300,5 ευρώ. Και αυτό γιατί το ελάχιστο τεκμήριο δαπανών διαβίωσης των 3.000 ευρώ αθροίζεται στα 5 ευρώ των τόκων καταθέσεων και θα φορολογηθεί τελικά με βάση την κλίμακα φόρου κινητών αξιών (10% στο πρώτο κλιμάκιο), χωρίς αφορολόγητο.

Κλείσιμο
Χωρίς την τροπολογία φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση το 2013 ή μικροποσά από τόκους καταθέσεων που κινδυνεύουν να πιαστούν στην παγίδα των τεκμηρίων και να κληθούν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης συμβούλευσε τους φορολογούμενους μέχρι να ψηφιστεί η τροπολογία να μην οριστικοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης