«Χρυσή» δημοπρασία για το «Like a Rolling Stone» του Μπομπ Ντίλαν

«Χρυσή» δημοπρασία για το «Like a Rolling Stone» του Μπομπ Ντίλαν

Ο οίκος Sotheby's εκτιμά ότι τα έσοδα που θα αποφέρουν τα τέσσερα χειρόγραφα του θρυλικού τραγουδιστή μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα δύο εκατομμύρια δολάρια

«Χρυσή» δημοπρασία για το «Like a Rolling Stone» του Μπομπ Ντίλαν
Στο «σφυρί» πρόκειται να βγει τον Ιούνιο ένα πρόχειρο τετρασέλιδο χειρόγραφο του Μπομπ Ντίλαν για το «Like a Rolling Stone», με τον οίκο Sotheby's, που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη δημοπρασία να εκτιμά ότι θα του αποφέρει ένα ποσό της τάξεως μεταξύ του ενός και των δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Στη δημοπρασία «Από τον Πρίσλεϊ έως το Πανκ», που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη θα δημοπρατηθούν επίσης αναμνηστικά των Μπιτλς, του Τζίμι Χέντριξ, του Ελβις Πρίσλεϊ, της Τζόνι Μίτσελ και των Ρόλινγκ Στόουνς.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο Ντίλαν έγραψε το τραγούδι με μολύβι σε τέσσερα μικρά φύλλα μπλοκ σημειώσεων ξενοδοχείου. Τα χειρόγραφα φέρουν διορθώσεις, αναθεωρήσεις και προσθήκες.

Ο Ντίλαν έγραψε το τραγούδι (που θεωρείται από τα κορυφαία ροκ κομμάτια όλων των εποχών) με μολύβι σε τέσσερα μικρά φύλλα μπλοκ σημειώσεων ξενοδοχείου. Τα χειρόγραφα φέρουν διορθώσεις, αναθεωρήσεις και προσθήκες.

Bob Dylan Like A Rolling Stone



Ο ύμνος που έγραψε ο Ντίλαν το 1965 αναφερόμενος στη «Miss Lovely» ρωτώντας «πώς είναι να είσαι μόνη, χωρίς προορισμό» ήταν εξίσου πρωτοποριακός για τον ίδιον αλλά και τη μουσική βιομηχανία.

«Είναι το Αγιο Δισκοπότηρο της ροκ στιχογραφίας. Η κυκλοφορία τού ''Like A Rolling Stone'' άλλαξε αμετάκλητα την ιστορία της μουσικής μεταπολεμικά και αναβάθμισε τη ροκ από απλό μουσικό είδος στο μέσο έκφρασης της κουλτούρας των νέων» σχολίασε ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Ρίτσαρντ Όστιν.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης