Η προστασία των μικροκαταθετών στο επίκεντρο του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τοκακλίδη

Η προστασία των μικροκαταθετών στο επίκεντρο του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τοκακλίδη

Η συζήτηση έχει θέμα την «προστασία μικροκαταθετών και μικροεπενδυτών σε περίπτωση κατάρρευσης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος» 

Η προστασία των μικροκαταθετών στο επίκεντρο του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τοκακλίδη
Συζήτηση με θέμα "Προστασία μικροκαταθετών και μικροεπενδυτών σε περίπτωση κατάρρευσης χρηματοπιστωτικού ιδρύματος" διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος Routledge με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του βιβλίου του  Κωνσταντίνου Τοκατλίδη “Retail Depositor and Retail Investor Protection under EU Law: In the Event of Financial Intermediary Failure” (εκδόσεις Routledge, Francis & Taylor Group, London & New York, 2017).

Η εκδήλωση και η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 5 Μαΐου (και ώρα 18.30) στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.  Στη συζήτηση θα μετάσχουν οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών, πρώην Υπουργός Τουρισμού, Δικηγόρος, Μιχαήλ Μαργαρίτης, Αρεοπαγίτης ε.τ., Τάκης Τριδήμας, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου, King’s College (Πανεπιστήμιο Λονδίνου), Δικηγόρος, Barrister, Λαλέλα Χρυσανθοπούλου, Δημοσιογράφος – Νομικός.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τοκατλίδης, Δικηγόρος, Δ.Ν.

Ο Κωνσταντίνος Τοκατλίδης είναι Λέκτορας Εμπορικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (International LL.B. Programme). Ασκεί δικηγορία ενώπιον των ελληνικών Δικαστηρίων, καθώς επίσης ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Έχει λάβει πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Έχει λάβει δίπλωμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό δίπλωμα (LL.M.) στο Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και νομικές
Κλείσιμο
μελέτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι νομικός σύμβουλος και δικαστικός παραστάτης επιχειρήσεων, οργανισμών και ιδιωτών.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης