Μουσική & Μουσικοί

Μουσική & Μουσικοί

Μια εκπαιδευτική σύμπραξη του Ωδείου Αθηνών με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σε ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά κτίρια της πρωτεύουσας

Μουσική & Μουσικοί
Το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο τη φετινή σχολική χρονιά συνεργάζονται και προσκαλούν σχολικές ομάδες Γ’ & Δ’ Δημοτικού να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μουσική και Μουσικοί», το οποίο αποσκοπεί να εξοικειώσει τα παιδιά με τον υπέροχο κόσμος της μουσικής.

Άρπα, κοντραμπάσο, τσέμπαλο, τσελέστα, ξυλόφωνο, πιατίνια, κάσα και ταμ ταμ, δονούνται, κρούονται, ηχούν, μας μιλούν και αποκαλύπτονται από τους δασκάλους του Ωδείου Αθηνών και τους ερμηνευτές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Πίσω από κάθε πόρτα του Ωδείου κρύβεται ένας μουσικός κόσμος. Τα παιδιά μέσα από την περιήγησή τους στις αίθουσες μουσικής του Ωδείου Αθηνών ανακαλύπτουν τον πλούτο των οργάνων, τα χρώματα και τα … ηχοχρώματα, τα σχήματα, τα υλικά κατασκευής τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των μουσικών της ορχήστρας εξερευνούν ρυθμούς, εντάσεις, πειραματίζονται με την κίνηση και την αναπνοή. Η δράση κορυφώνεται με μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά για τους μαθητές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται Πέμπτη πρωί και ώρες 10:00-11:30 σε χώρους του Ωδείου Αθηνών και η οικονομική συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 7 ευρώ/παιδί. Ανώτερος αριθμός μαθητών 50.

Το κτίριο που στεγάζονται το Ωδείο Αθηνών και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο βρίσκεται στη συμβολή Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β’ 17-19. 
Κλείσιμο

Για πληροφορίες και κρατήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επικοινωνήστε από Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00 με την κ. Ειρήνη Μαντζαβίνου στο 2103312995 (εσωτ. 110 ή 122) ενώ για περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο επισκεφτείτε τη σελίδα www.hcm.gr. 

Για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης