Η διεθνής Στέγη!

Η διεθνής Στέγη!

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει για όγδοη χρονιά την εκτός των συνόρων δράση της, υποστηρίζοντας τις παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών που παρουσιάζονται σε φεστιβάλ και θέατρα στην Ευρώπη

Η διεθνής Στέγη!
Με την υποστήριξη του προγράμματος Εξωστρέφεια και έχοντας ως βασικό άξονα την “εξαγωγή” του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, για όγδοη χρονιά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει την εκτός των συνόρων δράση της υποστηρίζοντας Έλληνες δημιουργούς όπου αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν τα έργα τους σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα στην Ευρώπη. 

Πιο συγκεκριμένα, σε 3 ευρωπαϊκές πόλεις παίζονται ισάριθμες παραγωγές της Στέγης που βρήκαν ανταπόκριση το ελληνικό κοινό και διεκδικούν μια «δεύτερη καριέρα» στο εξωτερικό. Σήμερα, 17 Ιανουαρίου 2018 

α) στη Μυλούζ της Γαλλίας, στο Φεστιβάλ “Vagamondes” (La Filature Scène Nationale-Mulhouse) παίζεται το έργο «Θεία Κωμωδία
» από την ομάδα Vasistas σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, ενώ στη συνέχεια τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου το έργο παρουσιάζεται και στη Μασσαλία (1- 3/2/2018) στο Le Théâtre Gymnase-Bernardines.  

β) στο Άμστερνταμ (Stadsschouwburg) παίζεται το
Κλείσιμο
Europium των RootlessRoot, όπου η Λίντα Καπετανέα και ο Jozef Fruček κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης.  

γ) στο Λίχτενστάιν (TAK Theater) παίζεται η «Καθαρή Πόλη», με πρωταγωνίστριες μετανάστριες καθαρίστριες της Αθήνας. , Στις 19 και 20 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στο Άμστερνταμ (Stadsschouwburg) και στις 23 και 24 Ιανουαρίου στο Αμβούργο (Thalia Theater), συνεχίζοντας το εντυπωσιακό ευρωπαϊκό της ταξίδι (14 χώρες, 25 πόλεις). 

Επιπλέον, στις 8 Φεβρουαρίου, το έργο «Cementary» της Ομάδας «Αερίτες» - σε χορογραφία της Πατρίσιας Απέργη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ “GUIdance 2018” στη Γκιμαράες της Πορτογαλίας. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site της Στέγης www.sgt.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης