Ο Elvis του Δημοσθένους

Ο Elvis του Δημοσθένους

Ο Δώρος Δημοσθένους σε τραγούδια Elvis Presley σε ένα εορταστικό πρόγραμμα στη κεντρική σκηνή του Gazarte

Ο Elvis του Δημοσθένους
Ο Δώρος Δημοσθένους αναλαμβάνει ρόλο Elvis Presley και ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Gazarte για ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, στη παράσταση το Σάββατος 30 Δεκεμβρίου ο Δημοσθένους θα πάρει πάνω του την βαριά κληρονομιά του δικού του Ελβις μέσα από τα τραγούδια του που ταιριάζουν με την περίσταση.  

Ο Δημοσθένους γεννήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου.Σπούδασε θεωρητικά και είναι διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών στη Μονωδία με καθηγήτρια τη Λέλλα Στάμος. Απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Βύρωνα Κολάση και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης.

Πρωτοεμφανίστηκε ως σολίστ στο φωνητικό σύνολο «Διάσταση» Λεμεσού. Το 1994 τραγούδησε στην παράσταση του Μιχάλη Κακογιάννη Κύπρος-20 Χρόνια Μετά, στο θέατρο Ηρώδου Αττικού. Το 1995 ερμήνευσε Τα τραγούδια της Αμαρτίας του Μάνου Χατζιδάκι στην παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου Ενός Λεπτού Σιγή. Επίσης τραγούδησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή της Αθήνας, την όπερα Διδώ και Αινείας του Henry Purcell.

Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε τραγούδια των Beatles και μπαλάντες. Εμφανίστηκε στα μεγάλα θέατρα του Λονδίνου, Her Majesty’s και Theatre Drury Lane πλάι στη Νάνα Μούσχουρη και στο θέατρο του Κρεμλίνου. 

Το καλοκαίρι του 1997 ερμήνευσε τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για την κωμωδία Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.
Κλείσιμο

Το 1998-1999 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μιούζικαλ Grease που ανέβηκε στο θέατρο Βέμπο στην Αθήνα.

Συνέπραξε με την ορχήστρα Ossipov της Ρωσίας σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Συνεργάστηκε με τη Λένα Πλάτωνος ερμηνεύοντας τα τραγούδια του κύκλου Σαμποτάζ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης μαζί με τη Σαβίνα Γιαννάτου.

Συνεργάστηκε επίσης με το Μουσικό Σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» στην παράσταση Η Εποχή της Μελισσάνθης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ερμήνευσε τα τραγούδια του κύκλου Ο Μεγάλος Ερωτικός μαζί με την Έλλη Πασπαλά.

Την περίοδο 2001 -2003 συμμετείχε στην περιοδεία της Μαρίας Φαραντούρη σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη ερμήνευσε επίσης, σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση το έργο Αμοργός του Μάνου Χατζιδάκι σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ηρώδου Αττικού τον Ιούνιο του 2003.

Το καλοκαίρι του 2004 συμμετείχε στους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, μια διεθνή παραγωγή σε σκηνοθεσία του Claude Crespen.

Τους χειμώνες του 2005-2006-2007 συνέπραξε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο Πατάρι του Θεάτρου Μεταξουργείο και το καλοκαίρι του 2006 συμμετείχε στην περιοδεία του Λουκιανού Κηλαηδόνη με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ).

Το 2011 συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο της Γιορτής της Ορθοδοξίας στο Θέατρο του Κρεμλίνου που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και παρουσία του Βλαδιμίρ Πούτιν. 

Τραγούδησε σε συναυλίες του Νίκου Κυπουργού, του Δημήτρη Λάγιου, του Χρήστου Λεοντή, του Μιχάλη Γρηγορίου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, του Χρήστου Πίττα, του Νίκου Πλάτανου, του Ευαγόρα Καραγεώργη, κ.ά.

Στη δισκογραφία συμμετέχει στο Ίνα τι και Των Αθανάτων του Δημήτρη Λάγιου, Η Καρδία μου Πεθυμώντα του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Τα μυστικά του Κήπου και Κηποθέατρο του Νίκου Κυπουργού, Ο Τεμπέλης Δράκος και Η επιστροφή του Τεμπέλη Δράκου του Γιώργου Χατζηπιερή, Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά και τα Φανταρίστικα, του Λουκιανού Κηλαηδόνη, Συνάντηση του Αλκίνοου Ιωαννίδη, Στην Άκρη τ’ ουρανού του Σωτήρη Καραγεώργη, La Donna et la Luna της Emilia Ottaviano.

Με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Τάση Χρηστογιαννόπουλο δισκογράφησε το έργο Αμοργός του Μάνου Χατζιδάκι, σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2005. Το 2007 άρχισε να συνεργάζεται και με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τον Δεκέμβριο του 2008 εκδόθηκε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο One for the Road από την εταιρεία Μικρή Άρκτος.

Φέτος ο Δώρος Δημοσθένους μαζί με τη Λένα Κιτσοπούλου συνέθεσαν «Το τραύμα» πριν από χρόνια, αποτέλεσμα της κολλητής τους παρέας και των πολύωρων αυτοσχεδιασμών στο στούντιο. Το τραγούδι – που κυκλοφορεί ήδη ως single -γεννήθηκε εντελώς αβίαστα ένα πρωινό μέσα σε δέκα λεπτά. Η Λένα Κιτσοπούλου έγραψε τους στίχους και ο Δώρος Δημοσθένους τη μουσική.

Αλλά, ας επιστρέψουμε στην παράσταση στο Gazarte. Διαβάζουμε σε μια ανακοίνωση των διοργανωτών : «Ο Δώρος Δημοσθένους, είναι ο ιδανικός ερμηνευτής του συγκεκριμένου ρεπερτορίου που περιλαμβάνει τραγούδια αγάπης, χαράς και πίστης.

Μεγάλος θαυμαστής του Elvis και βασική επιρροή που τον διαμόρφωσε καλλιτεχνικά, απογειώνει με την ερμηνεία του πασίγνωστα τραγούδια, όπως τα White Christmas, Amazing Grace, I’ll BeHome For Christmas, I Believe, Santa Bring My Baby Back, Silent Night, Winter Wonderland, Blue Christmas και πολλά άλλα.

Μέσα από αυτά τα τραγούδια ξαναγεννιέται η ανάμνηση ενός μοναδικού τραγουδιστή και performer που σφράγισε ανεξίτηλα την σύγχρονη μουσική, μέσα από την θριαμβευτική του καριέρα».

Τον Δημοσθένους συνοδεύει ένα σχήμα από εξαιρετικούς σολίστες: Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο και ενορχηστρώσεις, Θοδωρής Χριστοδούλου, τύμπανα, Μιχάλης Δάρμας, μπάσο, Παντελής Ντζιάλας, κιθάρες, Κώστας Βαζούρας, σαξόφωνο, φλάουτο και Σωτήρης Πέπελας, τρομπέτα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης