Ποιος θυμάται τον Μπετίνο Κράξι;

Ποιος θυμάται τον Μπετίνο Κράξι;

Δύο ιταλικές σειρές πολιτικού θρίλερ που αναφέρονται στα γεγονότα της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια» στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 είναι διαθέσιμα σε box set στη Nova

Ποιος θυμάται τον Μπετίνο Κράξι;
Ποιος θυμάται τον Μπετίνο Κράξι; Εκείνο τον εύσωμο διοπτροφόρο σοσιαλιστή ηγέτη που κατάφερε να κάνει το κόμμα του την τρίτη πολιτική δύναμη στην Ιταλία, να ανέλθει στον πρωθυπουργικό θώκο την περίοδο 1983-1987 και για να αποφύγει την φυλακή να πεθάνει αυτοεξόριστος στη Τυνησία; Ποιος θυμάται τον Τζούλιο Αντρεότι; Μία από τις ιστορικές μορφές της μεταπολεμικής Ιταλίας και της κυρίαρχης στις δημόσιες υποθέσεις Χριστιανοδημοκρατίας; Αλλά, και τον δικαστή και μετέπειτα πολιτικό Αντόνιο ντι Πιέτρο που το όνομα του συνδέθηκε όσο κανένα άλλο με την επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» και πολύ περισσότερο, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που ήρθε από την μιντιακή αυτοκρατορία του να ανακατέψει τη τράπουλα της πολιτικής κυριαρχίας. 

Από τις αρχές του ΄90 -και ειδικά τις κρίσιμες για την Ιταλία και το πολιτικό της σύστημα-έχουν περάσει 25 χρόνια. Και πολλά έχουν αλλάξει και η σκόνη των γεγονότων μετά το 2001 στη διεθνή σκηνή έχει καλύψει τη μνήμη για τη «μεσογειακή διαφθορά»

Και όμως, Ιταλοί παραγωγοί τόλμησαν να κάνουν τηλεοπτική σειρά την επιχείρηση «Καθαρά Χέρια». Πρώτα, το «1992» και τώρα, το «1993». Μάλιστα, για τους θιασώτες του είδους του πολιτικού θρίλερ, τα οκτώ επεισόδια της σειράς «1993», που αποτελεί τη συνέχεια του «1992», έρχονται αποκλειστικά στη Nova -σε Nova On Demand και Nova GO- σε ένα Box Set που θα περιλαμβάνει και τα δέκα επεισόδια του «1992». 

Η σειρά «1993» είναι γυρισμένη στη Ρώμη, το Μιλάνο καθώς και σε άλλες ιταλικές πόλεις. Το πολιτικό αυτό θρίλερ καταγράφει τις ζωές των ανθρώπων στην Ιταλία, που είναι συνυφασμένες με το ταχέως μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό. Η σειρά «1992», μας τοποθετεί στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Καθαρά Χέρια» για τη διερεύνηση πολιτικών σκανδάλων και τη διαφθορά των πολιτικών προσώπων και κομμάτων της χώρας ενώ οι αποκαλύψεις για τη διείσδυση της Μαφίας στους κρατικούς μηχανισμούς ήταν καταιγιστικές.

Κλείσιμο


Το «1993» μας μεταφέρει στη Ρώμη, στις 30 Απριλίου του 1993 όταν, στον απόηχο της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια», το πλήθος εκτοξεύει κέρματα εναντίον του πολιτικού Μπετίνο Κράξι. 

Το σενάριο της σειράς έχει γραφτεί από τρεις νέους και πολλά υποσχόμενους σεναριογράφους, μία εκ των οποίων είναι η Ludovica Rampoldi, σεναριογράφος και της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς «Gomorrah». 

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 22:00, η σειρά «1993», θα αρχίζει να παίζεται ένα προς ένα επεισόδιο και στο Novacinema 4 HD.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης