Ένα σπίτι από κοντέινερ

Ένα σπίτι από κοντέινερ

Στον περιβάλλοντα χώρο της Coco Mat στην Κηφισιά μπορεί κανείς να επισκεφθεί την πρότυπη μονάδα της startup Cocoon Modules

Ένα σπίτι από κοντέινερ
Η Ναστάζια Σπυροπούλου και ο Κωνσταντίνος Σουβατζόγλου – μέλη του team της εταιρείας Cocoon Modules, με την πρώτη εξ αυτών να είναι και η ιδρύτρια της startup- στην τελευταία ανάρτηση τους στο facebook δηλώνουν «πραγματικά ενθουσιασμένοι» με τη συνεργασία τους με την εταιρεία Coco Mat Greece. 

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία. Ο συνδυασμός τους εξηγεί και αποσαφηνίζει έως ένα βαθμό το περιεχόμενο της συνεργασίας τους. Πιο, συγκεκριμένη η πρωτότυπη μονάδα της Cocoon Modules φιλοξενείται και είναι επισκέψιμο στο κοινό στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων της Coco Mat στην Κηφισιά (Τατοΐου 165). 



Αλλά, πριν φτάσουμε στο «αίσιον αποτέλεσμα» ας πάμε λίγο στην αρχή του όλου εγχειρήματος. 
Κλείσιμο

Η αρχιτέκτων Ναστάζια Σπυροπούλου καταθέτει την ιδέα της που γίνεται δεκτή και η ίδια μαζί με την ομάδα των συνεργατών της εντάσσεται στο πρόγραμμα egg της Eurobank (3ος κύκλος). 





Στο αντί άλλων συστάσεων κείμενο της – υπάρχει διαθέσιμο στο site του egg- διαβάζουμε τα εξής: «Η ιδέα των Cocoon Modules στηρίζεται στην επανάχρηση και μεταποίηση εμπορευματοκιβωτίων (shipping containers) με σκοπό τη δημιουργία χώρων στέγασης βάσει μορφωματικού (modular) σχεδιασμού. Αξιοποιώντας τη γεωμετρία των containers, παραδίδεται στην αγορά ένα high-end προϊόν, που μπορεί να κατασκευαστεί με έως και 50% χαμηλότερο κόστος, σε σχέση με μια συμβατική κατασκευή, να είναι έως και 100% αυτόνομο, ενώ ο χρόνος κατασκευής του να κυμαίνεται από 3-10 εβδομάδες. Δυο βασικά σημεία είναι η αυτοματοιποίηση της κατασκευής/παραγωγής και η ενσωμάτωση των αειφόρων τεχνολογιών και “έξυπνων” συστημάτων χαμηλής τεχνολογίας για εφαρμογές στις καθημερινές ανάγκες και για έλεγχο του καταλύματος εξ αποστάσεως. Στις άμεσες προτεραιότητες της Cocoon Modules είναι η ανάπτυξη του έργου μέσω της διαδραστικής ιστοσελίδας και η κατασκευή ενός πρωτοτύπου, που θα χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα, αλλά και ως σημείο αναφοράς για την εταιρεία».







Την άνοιξη του 2017 η κατασκευή αυτής της πρότυπης μονάδας – με τη συνεργασία αρκετών εταιρειών- αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» προκειμένου να φανεί και και το αίσιον αποτέλεσμα του project όπου με ένα κοντέινερ ως το κύριο δομικό στοιχείο δημιουργηθεί ένα οικονομικός, αντισεισμικός και φιλικός προς το περιβάλλον χώρος στέγασης. 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο της Coco Mat στην Κηφισιά. Οποιος επιθυμεί μπορεί να την επισκεφθεί καθημερινά από τις 12-20:00 και το Σάββατο από τις 12-17:00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης