Ο σαιξπηρικός πρίγκιπας έρχεται στους Αμπελόκηπους

Ο σαιξπηρικός πρίγκιπας έρχεται στους Αμπελόκηπους

Ο Τάσος Ιορδανίδης είναι ο Άμλετ στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Γεωργιανός Λεβάν Τσουλάτζε στο θέατρο Άνεσις

Ο σαιξπηρικός πρίγκιπας έρχεται στους Αμπελόκηπους
Έχουν περάσει ήδη 5 χρόνια από τη στιγμή που ο 30χρονος τότε ηθοποιός Τάσος Ιορδανίδης αποφασίζει να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Ανεσις στις αρχές της Λεωφόρου Κηφισίας στους Αμπελόκηπους – σε ένα σημείο της πόλης όπου κάθε άλλο παρά θεατρική πιάτσα λογίζεται… Και όμως, η επιλογή δικαιώθηκε κυρίως λόγω του ρεπερτορίου αλλά και των προσώπων που ήρθαν να συνδράμουν τον νεαρό ηθοποιό. 



Ο νέος κύκλος ζωής αυτής της θεατρικής αίθουσας ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Ένα μήνα μετά, τον Οκτώβριο του 2012 ο νέος κύκλος εγκαινιάζεται με το πολυβραβευμένο έργο ”Κάθε Πέμπτη κύριε κρην” του Τζέφ Μπάρον. Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, υπογράφει τη σκηνοθεσία και επιστρέφει με μια ακόμα θρυλική ερμηνεία του γηραιού κύριου Γκρην, που είχε ”σφραγίσει” πριν 14 χρόνια στο πρώτο ανέβασμα της παράστασης. Μαζί με τον Τάσο Ιορδανίδη, αποτελούν ένα υποκριτικό δίδυμο που αποσπά όλα τα καλλιτεχνικά εύσημα. Η παράσταση ανεβαίνει για δύο συνεχείς θεατρικές περιόδους (2012-14). Σαν κάτι να φαίνεται ότι το στοίχημα μπορεί και να κερδηθεί…

Φέτος, ο Ιορδανίδης πέφτει σε πολύ βαθειά νερά. Με την καθοδήγηση του Γεωργιανού σκηνοθέτη Λεβάν Τσουλάτζε – γνωστού στο ελληνικό κοινό από παλαιότερες δουλειές του- «βουτάει» στα σαιξπηρικά ύδατα για να συναντήσει και να ανακαλύψει τον δικό του Άμλετ. Μαζί του, ο Άρης Λεμπεσόπουλος στο ρόλο του Βασιλιά της Δανίας Κλαύδιου, η Πέμη Ζούνη ως Βασίλισσα της Δανίας Γερτρούδη, η Ιωάννα Παππά στο ρόλο της εμβληματικής Οφηλίας και ο Θοδωρής Κατσαφάδος στο ρόλο του Πολώνιου, Συμβούλου του Βασιλιά. 
Κλείσιμο

Η πρεμιέρα της παράστασης προγραμματίζεται για τις 5 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης