Η φροντίδα της επιστροφής

Η φροντίδα της επιστροφής

5 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μαλλιά και τα γένια των ανδρών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Η φροντίδα της επιστροφής
5 ερωτήσεις και απαντήσεις που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνδρες που θέλουν να φροντίσουν και να περιποιηθούν τα μαλλιά και τα γένια τους επιστρέφοντας στις δουλειές και την καθημερινότητα τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε στα μαλλιά και τα γένια οι άνδρες μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές;
Είναι απαραίτητο μετά τις διακοπές να φροντίσουμε εκτενέστερα τα μαλλιά μας, γιατί παρόλο την αντηλιακή προστασία η φθορά από τον ήλιο, τη ζέστη και τη θάλασσα είναι εμφανής. Καταρχάς θα ήταν ωφέλιμο να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας για να σας καθαρίσει τις ταλαιπωρημένες άκρες. Αυτό θα βοηθήσει να έχουν καλύτερη αποτελεσματικότητα τα εξειδικευμένα προϊόντα ενυδάτωσης που κυκλοφορούν στην αγορά καθώς και την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών τους. Ρωτήστε να σας εξηγήσει τι είδους ενυδατική μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας και την λιπαρότητά τους. Θα βοηθήσει να ενισχύσετε το ph της τρίχας επαναφέροντας τη λάμψη και την ενυδάτωση που έχει ανάγκη το τριχωτό της κεφαλής σας. 

Επιλέγουμε ριζικές αλλαγές στο style ή περιοριζόμαστε στην «ανασυγκρότηση» του ήδη καθιερωμένου προσωπικού style;
Σίγουρα η αλλαγή στο στυλ αποτελεί ανάγκη για τους περισσότερους ανθρώπους. Σε συνδυασμό με την ξεκούραση και την ανανέωση των διακοπών, μια αλλαγή μπορεί να μας ενισχύσει την ψυχολογία μας κάνοντας να νιώσουμε ακόμα καλύτερα. Δεν συνεπάγεται ωστόσο ότι και τα μαλλιά μας μετά τις διακοπές έχουν ανάγκη για ριζική αλλαγή. Σίγουρα είναι απαραίτητο να κουρευτούν καθαρίζοντας τις άκρες προκειμένου να τα φρεσκάρουμε.
Κλείσιμο

Είναι πιο εύκολες οι αλλαγές στα μαλλιά ή στα γένια;
Υπάρχουν πολλές επιλογές διαθέσιμες που μπορεί να επιλέξει κάποιος σύμφωνα με την πυκνότητα της τρίχας προκειμένου να αλλάξει το στυλ των μαλλιών του ή της γενειάδας. Σίγουρα όταν επιλέξουμε να πειραματιστούμε με τα μαλλιά μας οι εναλλακτικές είναι περισσότερες. Το κούρεμα είναι το βασικό στοιχείο που θα προσδιορίσει το στυλ χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα styling έχετε δε τη δυνατότητα να πειραματιστείτε και να δώσετε ένα χαρακτήρα πιο μοντέρνο και ανατρεπτικό. Όσο τα μαλλιά μακραίνουν έχετε το χρόνο να αποφασίσετε εάν θα τα αφήσετε να μακρύνουν παραπάνω ή να επανέλθετε στο αρχικό σας στυλ.

Και τα γένια μπορούν να περιποιηθούν και να τους δοθούν διαφορετικά μήκη και σχήματα αλλά σαφώς οι επιλογές είναι πιο περιορισμένες. Απαραίτητη σε αυτή τη περίπτωση είναι η συχνή περιποίηση και διατήρηση του σχήματος της γενειάδας.

Ποιος πρέπει να είναι ο οδηγός μας στις αποφάσεις και τις επιλογές μας;
Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν θέλουμε να διαφοροποιήσουμε το στυλ μας. Καταρχάς η πυκνότητα ή η αραίωση του τριχωτού πρέπει να αποτελεί το βασικό κριτήριο του κουρέματος που θα επιλέξουμε. Επίσης, ο αριθμός των λευκών μαλλιών μπορεί να αποτελέσει επιπλέον κριτήριο για το μήκος που θα διαλέξουμε. Με το κατάλληλο κούρεμα ένα ενδεχόμενο μειονέκτημα μπορεί να αποκτήσει πιο μοντέρνο χαρακτήρα. Σημαντικό είναι να λάβουμε υπόψη μας τον χρόνο που μπορούμε να αφιερώνουμε σε καθημερινή βάση για την περιποίησή τους. Ένα μακρύ μαλλί ή μια coup πιο ιδιαίτερη απαιτεί ένα επιπλέον χρόνο περιποίησης. Επιπρόσθετα και οι ανάγκες της ίδιας της τρίχας επηρεάζουν και καθορίζουν τις επιλογές. Άνδρες με μαλλιά αδύναμα, αραιά και με τάση να σπάνε θα πρέπει να επιλέγουν πιο κοντά κουρέματα που θα βοηθούν την ενίσχυσή τους. Τέλος, για κάποιους οδηγός στην απόφασή τους μπορεί να αποτελέσει η συχνότητα κουρέματος που θα απαιτείται για τη διατήρηση της φόρμας του κουρέματος που έχουν επιλέξει. Ορισμένα στυλ αποκτούν μια μεγαλύτερη συχνότητα συγκριτικά με κάποια άλλα.

Υπάρχει φθινοπωρινό style στο κομμάτι της ανδρικής εμφάνισης που να περιλαμβάνει μαλλιά και γένια;
Επί της ουσίας το στυλ δεν έχει να κάνει τόσο με την αλλαγή των εποχών αλλά σίγουρα έχει να κάνει με την ανάγκη της προσωπικής ανανέωσης. Η αλλαγή της εποχής αποτελεί κίνητρο και έναυσμα προκειμένου να τολμήσουμε μια διαφοροποίηση σε γένια και μαλλιά. Αυτό έρχεται και ολοκληρώνει τη γενικότερη αλλαγή που πραγματοποιούμε σε κάθε αλλαγή της εποχής.

Info
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του κουρείου Sir Barber - Βουλής 7 (Στοά Χ. Μπολάνη), στο Σύνταγμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης