Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα απέχει στην ψηφοφορία για το Κόσοβο στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θα απέχει στην ψηφοφορία για το Κόσοβο στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών

«Η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών

gerapetritis_1
Σαφείς αποστάσεις από την έκθεση Μπακογιάννη και την ψήφο υπέρ Κοσόβου στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, διατήρησε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστόπουλου υπογράμμισε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από «στάση αρχής. Ποτέ δεν θα εμφανιστούμε ασυνεπείς» για να προσθέσει ειδικά για το ζήτημα της ψηφοφορίας: «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις. Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Οπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση Κοσόβου για ένταξη του στο συμβούλιο ασφάλειας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση».

Ο Υπουργός σε άλλο σημείο είπε πως «η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Το τι έπραξε κάθε βουλευτής είναι θέμα ανεξαρτησίας. Η θέση της κυβέρνησης όμως είναι συνεπής».


Eιδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία - Politico: Ελλάδα, Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους και η Γερμανία δεν καταλαβαίνει το γιατί

«Minerva Red»: Timelapse βίντεο με την αφρικανική σκόνη που «έπνιξε» την Αθήνα

Μπέλα Χαντίντ: Ξέσπασε η Μπαρ Ραφαέλι εναντίον της για ψευδή ανάρτηση υπέρ της Γάζας - «Δεν έμαθες από τα λάθη της Τζίτζι;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης