Η τελευταία “Σινε–βιογραφία” στον Ταύρο

Η τελευταία “Σινε–βιογραφία” στον Ταύρο

Με την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, το ΠΙΟΠ ρίχνει αυλαία για το θερινό πρόγραμμα του «Σινε-βιογραφίες»

Η τελευταία “Σινε–βιογραφία” στον Ταύρο
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ολοκληρώνει το θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό», με την προβολή της ταινίας «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» (1989- 145’), την Παρασκευή 28 Ιουλίου, (ώρα 21:30), στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. 

Το αφιέρωμα περιελάμβανε αξιόλογες κλασικές αλλά και νεότερες ταινίες με βιογραφικό περιεχόμενο, οι οποίες αφηγούνται αληθινές ιστορίες σημαντικών προσώπων και συνδέονται με αξιομνημόνευτα γεγονότα που σφράγισαν την σύγχρονη Ιστορία. 
Κλείσιμο

Η ταινία του Όλιβερ Στόουν με τους Τομ Κρουζ, Γουίλιαμ Νταφόε και Κίρα Σέντγουικ, ξετυλίγει την αληθινή ιστορία του Ρον Κόβικ, βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ο οποίος γύρισε από το μέτωπο παράλυτος και με φρικτές αναμνήσεις, για να γίνει σταδιακά ένας από τους διασημότερους διαδηλωτές κατά του “βρώμικου”πολέμου. Ο Κόβικ αγωνίστηκε να ξαναχτίσει από το μηδέν μια καινούργια ζωή και επιδόθηκε σε μια σταυροφορία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τη συμπεριφορά των συμπατριωτών του απέναντι στους βετεράνους.

Η ταινία προτάθηκε για οκτώ βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας δύο, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τον Όλιβερ Στόουν.

Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418011 (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-17:00).
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος 
Τ: 210 341 8051 | www.piop.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης