Μουσικό θρίλερ στο Ηρώδειο

Μουσικό θρίλερ στο Ηρώδειο

Ο Γιώργος Πέτρου και η Καμεράτα πήραν την ευθύνη να ανεβάσουν το “Sweeney Todd, ο δαιμόνιος κουρέας της οδού Φλητ”, με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο

Μουσικό θρίλερ στο Ηρώδειο
Η Νάντια Καραγεώργη και ο Χάρης Ανδριανός θα είναι το βασικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι στο μιούζικαλ “Sweeney Todd” - μεταφρασμένο στα ελληνικά από τον Γιώργο Πέτρου, που κρατά την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης και της σκηνοθεσίας. Άλλωστε, ο τελευταίος καθιέρωσε και τα ετήσια “ραντεβού” της Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, με τον κόσμο του μιούζικαλ. 

Το φετινό ραντεβού της -τρίτο κατά σειρά – έχει να κάνει με το μουσικό θρίλερ “Sweeney Todd” (Σουήνυ Τοντ), σε μουσική και στίχους του μεγαλύτερου ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Stephen Sondheim (Στήβεν Σοντχάημ) και κείμενο του Hugh Wheeler (Χιου Γουήλερ), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1979, σαρώνοντας τα βραβεία Τόνυ. 

Το “Σουήνυ Τοντ” ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στις 29 Ιουλίου 2017, στις 9 το βράδυ, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο.


Κλείσιμο

Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό, βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αιώνα. Εκεί διαδραματίζεται μια τραγική ιστορία με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ, που αποτελεί μια παραβολή γύρω από τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας. 

Οι βασικοί συντελεστές της παράστασης είναι ο Γιώργος Πέτρου (μουσική διεύθυνση – σκηνοθεσία – μετάφραση), ο Πάρις Μέξης (σκηνικά), η Γιωργίνα Γερμανού (κοστούμια) και η Ζωή Χατζηαντωνίου (κινησιολογία – χορογραφία). 

Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός (Σουήνη Τοντ), Νάντια Κοντογεώργη (κυρία Λάβετ), Άρης Πλασκασοβίτης (Τομπίας), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Τζοάννα), Χριστόφορος Σταμπόγλης (δικαστής Τέρπιν), Γιάννης Καλύβας (Άντονυ), Γιάννης Χριστόπουλος (Αντόλφο Πιρέλλι), Άννα Κουτσαφτίκη (Ζητιάνα), Χρήστος Κεχρής (επίτροπος Μπάμφορντ). 

Συμμετέχουν: Λητώ Μεσσήνη, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Μαρία Μουρκούση, Αναστασία Κότσαλη, Μιράντα Μακρυνιώτη, Αθηνά Καστρινάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Σταύρος Ζουλιάτης, Χρήστος Χριστοδούλου, Γιάννης Μανιατόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Νικόλας Μπογιατζής, Σωτήρης Τριάντης, Αντώνης Δήμου, Άγγελος Χονδρογιάννης.

Η παράσταση στο Ηρώδειο είναι μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και της Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης