Το Tinos World Music Festival επιστρέφει

Το Tinos World Music Festival επιστρέφει

Και μας δίνει μία γεύση για το τι θα ακολουθήσει στην Τήνο, με μια προ-φεστιβαλική συναυλία στη Μικρή Σκηνή

Το Tinos World Music Festival επιστρέφει
Το πιο δημοφιλές, οικείο και διαδεδομένο μουσικό όργανο, που συνοδεύει αιώνες τώρα τον άνθρωπο σε κάθε του λυρική έκφραση, η κιθάρα, τιμάται φέτος στο 5ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί -όπως κάθε χρόνο- το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 2-4 Ιουνίου, στη Χώρα της Τήνου. Μία μέρα πριν από την έναρξη του φεστιβάλ, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το «Tinos World Music Festival: Pre-festival concert στη Στέγη», με τη συμμετοχή του Ενβέρ Ισμαΐλοφ, του κουαρτέτου του Αντώνη Απέργη και των Γκαλστιάν Βαχάν και Λευτέρη Χαβουτσά.

Κλασική ή ακουστική, ηλεκτρική ή άταστη, με έξι, οχτώ ή και πάνω από δέκα χορδές, η κιθάρα είναι συνυφασμένη στην κοινή συνείδηση με τη δυτική μουσική, κλασική και σύγχρονη. Εδώ και μερικές δεκαετίες, όμως, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και σε παραδοσιακά, μη δυτικά μουσικά ιδιώματα του κόσμου. Αυτή την όχι τόσο διαδεδομένη πλευρά της κιθάρας θα αναδείξουν μέσα από διαφορετικούς μουσικούς δρόμους και προσεγγίσεις οι φετινοί καλεσμένοι του Tinos World Music Festival.

Ανάμεσά τους ο διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος σολίστ Ενβέρ Ισμαΐλοφ από την Ουκρανία, που έχοντας αναπτύξει μια δική του τεχνική παιξίματος και αυτοσχεδιασμού, αναδεικνύει την κιθάρα σε «πολυφωνικό» όργανο. Ο καταξιωμένος Αρμένιος σολίστ του ντουντούκ Γκαλστιάν Βαχάν, που μαζί με τον κιθαρίστα Λευτέρη Χαβουτσά θα παρουσιάσουν ένα αυθεντικό αλλά πρωτότυπο αφιέρωμα στην αρμένικη παραδοσιακή μουσική· και ο Αντώνης Απέργης (ηλεκτρική και άταστη κιθάρα), με το κουαρτέτο του, σε συνθέσεις που συγχωνεύουν ένα πλήθος λαϊκών μουσικών ιδιωμάτων, από την Ελλάδα μέχρι τον αραβικό κόσμο.

Info
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή 
Κλείσιμο
Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα
Ημερομηνία και ώρα: Πέμπτη 1 Ιουνίου στις 21:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης