Μουσική πέρα από τα σύνορα

Μουσική πέρα από τα σύνορα

Η Μαρία Φαραντούρη συναντά καλλιτέχνες διεθνούς φήμης στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Μουσική πέρα από τα σύνορα
Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη έρχεται να παρουσιάσει στο Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, στις 19 Ιουνίου, το πρωτότυπο έργο που έγραψε πάνω στη φωνή της ο Τούρκος συνθέτης Cihan Turkoglu, σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα. Στο ξεχωριστό αυτό μουσικό ταξίδι συναντώνται οι μουσικές παραδόσεις της Ανατολής με τα μουσικά ρεύματα της Δύσης, όπως μεσαιωνική, μινιμαλιστική, κλασική και τζαζ μουσική.



Σ' αυτόν τον μοναδικό συγκερασμό ηχοχρωμάτων, συμπράττουν εκλεκτοί σολίστ παγκοσμίου εκτοπίσματος, όπως η Anja Lechner (βιολοντσέλο), Meri Vardanyan (κανονάκι), Χρήστος Μπάρμπας (νέι), Izzet Kizil (κρουστά) και ο συνθέτης του έργου Cihan Turkoglu (φωνή, σάζι και κοπούζ).

Κλείσιμο






Στο δεύτερο μέρος του έργου, η Μαρία Φαραντούρη θα συναντήσει επί σκηνής την διάσημη Καταλανή τραγουδίστρια Maria del Mar Bonet σε τραγούδια ισπανικά, καταλανικά, καθώς και σε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι. Στο πλευρό τους θα βρίσκονται οι μουσικοί Dani Espasa (πιάνο και ακορντεόν), Jordi Gaspar (κοντραμπάσο), Tobal Rentero (αρχιλαούτο και μπαντουρία) και Antonio Sanchez (κρουστά).



Καταληκτικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κονσέρτο θα ηχογραφηθεί live στο Ηρώδειο, από την παγκοσμίου φήμης γερμανική δισκογραφική εταιρεία ECM, με την προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της, Manfred Eicher. Η συναυλία αποτελεί μία παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

Info
Ηρώδειο
Την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 21:00.
Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στην Στοά Πεσμαζόγλου (Πανεπιστημίου 39), στα καταστήματα RELOAD και στα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης