Τα μυστικά του πάνω ορόφου

Τα μυστικά του πάνω ορόφου

Το διάσημο θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, «Το Φως του Γκαζιού», ανεβαίνει στο θέατρο Βεάκη

Τα μυστικά του πάνω ορόφου
Στο σκοτεινό Λονδίνο του 1890, κάθε βράδυ, όταν ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη, η γυναίκα του η Μπέλλα μένει μόνη στο σπίτι και προσπαθεί να εξηγήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση αντικειμένων, τα βήματα που ακούγονται στον πάνω όροφο που είναι άδειος, και τις αυξομειώσεις που έχει το φως του γκαζιού. Μήπως τελικά έχει αρχίσει να χάνει τα λογικά της; Η απειλή βρίσκεται στη φαντασία της ή μήπως όντως αυτό το σπίτι κατοικείται από κάποια σκοτεινά μυστικά; Η απροσδόκητη εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις, που θα κλονίσουν τη μέχρι τότε ήρεμη σχέση του ζευγαριού.

Το έργο γράφτηκε το μακρινό 1938 από τον Πάτρικ Χάμιλτον, έναν από τους πιο φημισμένους συγγραφείς του περασμένου αιώνα. Το «Φως του γκαζιου» φαίνεται να ακολουθεί την παράδοση των σπουδαίων θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, της Αγκάθα Κρίστι και του Τζων Πρίστλεϋ, ενώ ανακηρύσσεται ως ένα αριστούργημα του είδους του.



Στην χώρα μας το έργο έλαβε θερμή υποδοχή από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Πρώτη ανέλαβε τον ρόλο η Μαρίκα Κοτοπούλη, για να ακολουθήσουν εν συνεχεία η Κατερίνα Ανδρεάδη, η Αντιγόνη Βαλάκου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Κάκια Αναλυτή και η Βάσια Παναγοπούλου. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την κινηματογραφική μεταφορά του έργου, που απέσπασε 7 βραβεία Όσκαρ, με την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, τον Σαρλ Μπουαγέ και τον Τζόσεφ Κότεν, σε σκηνοθεσία Τζωρτζ Κιούκορ.
Κλείσιμο

Στην πιο σύγχρονη μεταφορά του στο θέατρο Βεάκη ο Στέφανος Κυριακίδης θα υποδυθεί τον Τζακ, η Τάνια Τρύπη την Μπέλλα, ο Παναγιώτης Πετράκης τον αστυνομικό επιθεωρητή Ραφ, η Αλίκη Μπομποτά τη Νάνσυ και η Μελίνα Βαμβακά την Ελίζαμπεθ. Η παράσταση διαρκεί 90', ενώ τη σκηνοθεσία της ανέλαβε ο Αλέξανδρος Κοέν.

Info
«Το Φως του Γκαζιού»
Θέατρο Βεάκη
Στουρνάρη 32, Αθήνα 
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 522 3522
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης