Ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα

Ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα

Η Βασιλική Καρακώστα ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για μία συναυλία με δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων

Ένα μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα
Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στη χώρα μας, ένας μουσικός περίπατος στα μονοπάτια της Ελληνικής Δημοτικής Μουσικής, ένα κονσέρτο μέσα από τα μάτια της εξαιρετικής κι ευαίσθητης ερμηνεύτριας Βασιλικής Καρακώστα, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Η Βασιλική Καρακώστα ανεβαίνει στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με μια γεμάτη απο μουσικές συχνότητες δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων (βιολί, βιόλα, τσέλο και κοντραμπάσο). Μαζί της φέρνει την ξεχωριστή φωνή της. Μια φωνή που ενώνεται με τις σαράντα χορδές των ακουστικών οργάνων κι όλοι μαζί αφηγούνται θρύλους και ιστορίες της ανώνυμης συλλογικής δημιουργίας, ταξιδεύοντάς μας παράλληλα σε στίχους, μελωδίες και ήχους της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Μελωδίες, ρυθμοί και ιδιωματισμοί από όλους τους τόπους της Ελληνικής γης, ερμηνεύονται με ένα μοναδικό όσο και ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο από τη Βασιλική Καρακώστα και την δεκαμελή ορχήστρα εγχόρδων. Το μουσικό τους οδοιπορικό ξεκινά από την Mακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο, περνά από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα για να αγκαλιάσει την Μικρά Ασία, τον Πόντο και να καταλήξει στην Κύπρο. 


Κλείσιμο

Η επιλογή των τραγουδιών φέρνει στο νου και την ψυχή εικόνες της προσφυγιάς, συναισθήματα ξεριζωμού «Κάνω το κορμί μου βάρκα, τα χεράκια μου κουπιά», πίστης «Ανθεί και φέρει κι άλλο», έρωτα και χαράς «Άνοιξαν τα δέντρα όλα κι αμυγδαλιές, αλήθεια ειν΄ αγάπη μου σ’ αγαπώ».

Μαζί της, όμως, θα βρεθεί και ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, μοναδικός στο είδος του, Πετρολούκας Χαλκιάς, ο οποίος σχολιάζει αυτή τη μοναδική συνύπαρξη: «Αγαπώ τους νέους και χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους όταν ξέρω ότι υποστηρίζουν κι αγαπούν βαθιά τη δημοτική μας μουσική. Η Βασιλική μπορεί να φτάσει ψηλά. Έχει μεράκι… Εγώ θα είμαι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί της, για να δείξουμε ότι η δημοτική παράδοση έχει δύναμη και αντοχή στον χρόνο, όπου κι αν ακούγεται. Θα είμαι δίπλα της με το κλαρίνο μου για να ακουστεί το Ηπειρώτικο τραγούδι».

Η Βασιλική Καρακώστα, από τη δική της πλευρά, συγκινημένη γι' αυτή τη συνάντηση σημειώνει: «Την Ήπειρο θα την περπατήσω στη σκηνή μαζί με τον αγαπημένο μου και μεγάλο δάσκαλο Πετρολούκα Χαλκιά. Μου είπε: θα έρθω να παίξω για σένα Βασιλική! και ευθύς ένα ουράνιο τόξο από ήχους της φύσης απλώθηκε στα αυτιά μου. Συγκινούμαι βαθιά».

Info
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Πειραιάς
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 21:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 413 3310
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης