Ένα φορτηγό 50 ετών

Ένα φορτηγό 50 ετών

Ο Διονύσης Σαββόπουλος του χθες και του σήμερα σε τέσσερις συναυλίες στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Ένα φορτηγό 50 ετών
Φέτος συμπληρώνεται μισός αιώνας από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού πια βινυλίου «Φορτηγό» και ο Διονύσης Σαββόπουλος αυτόν τον Δεκέμβριο, κάνει μία στάση στο κέντρο της Αθήνας, στην αίθουσα του αρχαιότερου Φιλολογικού Συλλόγου της πόλης, την αίθουσα του Παρνασσού.

Στις 2, 3, 9 και 10 Δεκεμβρίου, θα ακούσουμε τα τραγούδια και τις ιστορίες του «Φορτηγού», θα δούμε πώς ο γνωστός και διακεκριμένος πλέον Σαββόπουλος του 2016 συναντά τον άγνωστο και νεαρό Σαββόπουλο του 1966 και πώς ερμηνεύει τώρα, μετά από πενήντα χρόνια, τα τραγούδια εκείνου του πρώτου δίσκου. 



Στη σκηνή της λαμπρής αίθουσας του Παρνασσού, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ανεβαίνουν πλάι του ορισμένοι χαρισματικοί νέοι τραγουδοποιοί -που έχουν ξεκινήσει ήδη το δικό τους συναρπαστικό μουσικό ταξίδι- προκειμένου να τον συνοδεύσουν, να τραγουδήσουν και να γιορτάσουν μαζί του. 
Κλείσιμο

Κι αν ο Παρνασσός δεν μας έχει ίσως συνηθίσει σε τέτοιες βραδιές, ο Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του τον «ανοίγουν» τώρα στον ουρανό του ελληνικού τραγουδιού και στην καινούργια συγκίνηση ενός διαφορετικού, αλλά πάντα ευαίσθητου κοινού. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τα 12 τραγούδια του «Φορτηγού» θα ακουστούν κι εκείνα όπως η «Θανάσιμη μοναξιά του Α.Α.» ή η «Αμνηστεία ’64», που μπορεί να κόπηκαν απ΄ την λογοκρισία το ΄64 -΄65, γράφτηκαν όμως τότε και επομένως ανήκουν στην ίδια συλλογή τραγουδιών.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Αίθουσα Παρνασσός, Πλ. Καρύτση 8
Η παράσταση θα παιχτεί στις 2, 3, 9 και 10 Δεκεμβρίου στις 21.00
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης