Στον κόσμο του Χάρι Πότερ και του Warcraft

Στον κόσμο του Χάρι Πότερ και του Warcraft

Ο διαγωνισμός Cosplay του Φantasticon σφράγισε με ιδανικό τρόπο τη δεύτερη χρονιά του συνεδρίου για το φανταστικό και την επιστημονική φαντασία (φωτογραφικό αφιέρωμα)

Στον κόσμο του Χάρι Πότερ και του Warcraft
Αυτό που κατάφερε για δεύτερη χρονιά το Φantasticon που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο, 1-2 Οκτωβρίου, λίγα events στην Ελλάδα μπορούν να υπερηφανευτούν ότι μπορούν να το αναπαράγουν. Μάζεψε τους λάτρεις του fantasy και της επιστημονικής φαντασίας σε μία μικρή γωνιά της Αθήνας -την Ελληνοαμερικανική Ένωση- για να διαστείλει το σύμπαν τους. Συναντώντας από ξωτικά και παιδιά του δάσους μέχρι τζεντάι και σιθ, καταφέραμε να περιπλανηθούμε νοερά από τα πιο πυκνά δάση στα πιο απομακρυσμένα αστέρια.




Κλείσιμο



Κρίνοντας, μάλιστα, από την προσέλευση κατά τις δύο προηγούμενες ημέρες, πολύς κόσμος ήθελε να νιώσει το ίδιο. Φέτος, το Φantasticon συγκέντρωσε ακόμα περισσότερο κόσμο. «Πήγαμε πολύ καλύτερα», μου είπε χαμογελαστός ο Σπύρος, ένας από τους υπεύθυνους του event, για να μου εξηγήσει πιο συγκεκριμένα στη συνέχεια ότι φέτος το συνέδριο είχε χίλιους επισκέπτες περισσότερους σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Με αυτούς τους ρυθμούς, του χρόνου θα βουλιάξει η Ελληνοαμερικανική Ένωση!









Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε και η κύρια ατραξιόν του Φantasticon, το cosplay. Στις 18.00 ήταν όλα έτοιμα και οι διαγωνιζόμενοι άρχισαν να παρελαύνουν ένας-ένας, με τη στολή και τα όπλα τους. Αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή ήταν αισθητά περισσότεροι συγκριτικά με πέρυσι, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανέβουν όλοι πάνω στη σκηνή του ασφυκτικά γεμάτου αμφιθεάτρου. Κυρίαρχη ήταν η παρουσία του ασθενούς φύλου. Από τους 12 διαγωνιζόμενους, οι 10 ήταν γυναίκες και μόλις οι δύο άνδρες.


Artemis


Tyrande Whisperwind 

Οι επιρροές ήταν πολλές και ποικίλες - με το “League of Legends” να κερδίζει το προβάδισμα με δύο συμμετοχές. Αρχικά ανέβηκε στη σκηνή η Bellatrix Lestrange (“Harry Potter”), ενώ ακολούθησε η Sally (“The Nightmare Before Christmas”), αλλά και o Seishirō Sakurazuka (“Reservoir Chronicle” - τον ρόλο ανέλαβε η Λίλυ Δαφνάκη). Και επειδή cosplay χωρίς Harley Quinn φαίνεται πια πως δεν υπάρχει (είχαμε και πέρυσι μία συμμετοχή στο cosplay), η Eleni von Mondlicht ανέλαβε δράση.


Shen


Saber

Στη συνέχεια είδαμε την πρώτη από τις δύο ανδρικές παρουσίες, τον Plague Doctor (“Darkest Dungeon”), ενώ ακολούθησαν η πριγκίπισσα Luchia (“Mermaid Melody”), η Ψαρού (εμπνευσμένη από το αγόρι στο “How to Train Your Dragon”), η Artemis (“Smite”), η Tyrande Whisperwind (“Warcraft”), o Shen (“League of Legends“), η Saber (“Fate/stay night”) και η Ahri (“League of Legends”).





Στυλό και χαρτάκια μοιράστηκαν στον κόσμο, ο οποίος εκτέλεσε και χρέη κριτικής επιτροπής. Μέχρι να καταμετρηθούν οι ψήφοι, η Kiki Sibyl και η Άννα Παντελάρου κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχαστούμε με τους χορούς τους. Στο ενδιάμεσο, ανέβηκαν όλοι οι διαγωνιζόμενοι επί σκηνής, μια και είχαμε ήδη ξεχάσει ονόματα και αριθμούς. Όλοι; Όχι ακριβώς, η Harley Quinn βγήκε καθυστερημένα και αφού αποχώρησαν οι υπόλοιποι. Η εκδοχή που προτιμώ είναι ότι το έκανε για να κρατήσει τον χαρακτήρα της. Η άλλη είναι να ξεχάστηκε…



Η ανακοίνωση των νικητών με έκανε να χαμογελάσω, καθώς τα δύο άτομα που επικράτησαν ήταν και οι δικές μου επιλογές. Στις γυναίκες ήταν η Saber -την επέλεξα για τόσο για τη στολή όσο και για τη σκηνική της παρουσία- και στους άνδρες ο Shen. Όλα τα παιδιά, όμως, έλαβαν ένα ζεστό χειροκρότημα από το κοινό -το άξιζαν όλοι τους- και κάπως έτσι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στο επόμενο Φantasticon.

Info

Περισσότερες πληροφορίες για το Φantasticon μπορείς να βρεις στη σελίδα του στο Facebook και στο site του.

Follow Christos Tsapakidis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης