Μια Molotov στο ποτήρι σας

Μια Molotov στο ποτήρι σας

Μία μπύρα από τον Βόλο με ιδιαίτερη γεύση και avant-garde χαρακτηριστικά

Μια Molotov στο ποτήρι σας
Ο Βόλος –όπως και άλλες πόλεις του νεοελληνικού κράτους που διέθεταν λιμάνι και μια έστω μικρή παραγωγική βάση- ήταν εστία φιλοξενίας της πρώιμης σοσιαλιστικής κίνησης των αρχών του 20ου αιώνα. Σήμερα, η πόλη που φιλοξενεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ως προς τις δραστηριότητες περιφερειακά πανεπιστήμια έχει καπαρώσει μια διακριτή παρουσία στον νέο γευστικό χάρτη της χώρας που διαμορφώνεται και από τα μικρά, τοπικής εμβέλειας και κυρίως αναφοράς, ζυθοποιεία. Από τον Βόλο, λοιπόν, μας έρχεται μια καινούργια ιδιαίτερη μπύρα με το αξιοζήλευτο για την ιστορία της περιοχής όνομα Molotov!

Εν ολίγοις, όνομα και πράγμα! Η Molotov με τα avant-garde χαρακτηριστικά (“taste of Revolution” είναι το μήνυμα της καμπάνιας που τη συνοδεύει στο ξεκίνημα της) είναι μια δημιουργία της Μικροζυθοποιίας Θεσσαλίας που έχει στο δυναμικό της και την Αργώ. Η Molotov -Dry Hopped IPA, 7% ABV- με την ιδιαίτερη γεύση της θα βρει τον δρόμο της…

Κλείσιμο


Στο site της παραγωγού εταιρείας διαβάζω: «Το ζυθοποιείο μας λειτουργεί σε ένα παλιό πέτρινο κτίριο της συνοικίας των Παλιών στον Βόλο, στον χώρο του ιστορικού κάστρου, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως ώστε να καλύπτει με ακρίβεια τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας για χώρους παραγωγής ποτών.

»Η διατήρηση του πετρόκτιστου κελύφους και της κεραμοσκεπής μέσω σύγχρονων μεθόδων συντήρησης, ειδικών για χώρους παραγωγής ποτών, εξασφαλίζει τη βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου και ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και αερισμού για την ωρίμανση της μπύρας όλες τις εποχές του χρόνου.
Στόχος μας ήταν το ζυθοποιείο μας να συνδυάζει άριστα τις παραδοσιακές αρχές και τις δοκιμασμένες τεχνικές με τις σύγχρονες μεθόδους, όπως ακριβώς και η μπύρα μας».

Κλείνοντας, μια μικρή επισήμανση: οι μικροζυθοποιίες με την τοπική αναφορά και ταυτότητα αποτελούν σήμερα διακριτό στοιχείο του σύγχρονου αστικού πολιτισμού που με τη σειρά του αποτελεί συστατικό της κοινωνικής αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης μιας περιοχής. Αν σε όλα αυτά καταφέρνει και τρυπώνει και η τσαχπινιά της Ιστορίας, ακόμη καλύτερα!

* Περισσότερες ενδιαφέρουσες ιστορίες από τον χώρο της έξυπνης και δημιουργικής οικονομίας θα βρεις στο ideaslab.today
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης