Θεατρικά «ντοκιμαντέρ» και μαραθώνιες παραστάσεις

Θεατρικά «ντοκιμαντέρ» και μαραθώνιες παραστάσεις

Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί έως το τέλος Ιουλίου τρεις ξεχωριστές παραστάσεις ξένων δημιουργών.

Θεατρικά «ντοκιμαντέρ» και μαραθώνιες παραστάσεις
Έχουμε μπει στην περίοδο που μετράμε αντίστροφα τις μέρες για να τελειώσει ο Ιούλιος και να φύγουμε για διακοπές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθίσουμε και μέσα στο σπίτι. Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί μέχρι το τέλος του μήνα τρεις ξεχωριστές παραστάσεις ξένων δημιουργών που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.



Η αρχή γίνεται με τους Μισέλ Αν ντε Με και Ζακό Βαν Ντορμέλ, εφευρέτες του «χορού της μινιατούρας» που έχει κατακτήσει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την κολεκτίβα Kiss and Cry η οποία δημιουργήθηκε μετά την επιτυχία της ομώνυμης παράστασής τους, παρουσιάζουν απόψε στις 21:00 στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής τη νέα τους δουλειά με τίτλο Cold Blood. Πρόκειται για την αφήγηση επτά ιστοριών για ισάριθμους περίεργους θανάτους, αλλά με πρωταγωνιστές δάχτυλα και χέρια που χορεύουν δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό και μαγικό θέαμα.

Κλείσιμο


Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια ο Ελβετός σκηνοθέτης Milo Rau και παρουσιάζει στις 25 και 26 του μήνα στις 21:00 η ώρα ένα κομμάτι θεάτρου-ντοκουμέντου το οποίο θα συζητηθεί. Το The Dark Ages μας μεταφέρει στην πρόσφατη ιστορία των πολέμων στην ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Το έργο στηρίζεται επάνω στις συγκλονιστικές μαρτυρίες πέντε ηθοποιών που βίωσαν από πρώτο χέρι τα δραματικά γεγονότα.



Τέλος στις 30 και 31 Ιουλίου στις 19:00, ο γνωστός βραβευμένος σκηνοθέτης Ζουλιέν Γκοσλέν συνεργάζεται με την κολλεκτίβα Si vous pouviez lecher για μια αναπάντεχη παρουσίαση δανεισμένη από το μυθιστόρημα 2666 του Μπολάνιο, δημιουργώντας μια μαραθώνια παράσταση διάρκειας δέκα ωρών. Το κοινό, καλείται εδώ να διεισδύσει μέσα σε μια άλλη αλλά τόσο κοντινή πραγματικότητα. Μην το χάσεις!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης