Ντιζάιν και ασφάλεια για τους ποδηλάτες

Ντιζάιν και ασφάλεια για τους ποδηλάτες

Εκτός από το να σε προστατεύσει από πιθανή πτώση, το Classon σου επιτρέπει να γνωρίζεις τι γίνεται ανά πάσα στιγμή στις τυφλές γωνίες

Ντιζάιν και ασφάλεια για τους ποδηλάτες
Σου αρέσει να κάνεις ποδήλατο μέσα στην πόλη; Μαζί σου, αλλά βάλε ένα κράνος στο κεφάλι σου, βρε άνθρωπε. Και αν θέλεις ακόμα περισσότερη ασφάλεια, γνώρισε το Classon, το δημιούργημα της Brooklyness, με προφανή έδρα το Μπρούκλιν.



Πρόκειται για ένα ντιζαϊνάτο κράνος, το οποίο δεν αρκείται στον παραδοσιακό του ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει κάμερες εμπρός και πίσω, που σκανάρουν τον περιβάλλοντα χώρο. Στη συνέχεια το κράνος επεξεργάζεται τα δεδομένα και αν υπάρχει κάποιο όχημα στην τυφλή γωνία σου αρχίζει να αναβοσβήνει ένα φωτάκι στο μπροστινό του μέρος για να ενημερωθείς σχετικά. Έτσι, μπορείς να αποφύγεις ατυχήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν επειδή δεν είδες ένα αυτοκίνητο για σε προσπερνά.

Παράλληλα, χάρη στους αισθητήρες του, το Classon διαβάζει τις χειρονομίες σου και ανάβει φλας και το φανάρι φρένου που βρίσκονται ενσωματωμένα στο κράνος. Αν κάνεις σήμα με το χέρι σου ότι στρίβεις, το Classon το αντιλαμβάνεται και ανάβει αντίστοιχα φλας, τα οποία βρίσκονται και στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του κράνους. Βέβαια, το γεγονός ότι έχεις κάνει ήδη σήμα ίσως και να καθιστά το φλας περιττό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το φανάρι του φρένου ανάβει αυτόματα μόλις αρχίζεις να επιβραδύνεις το όχημα, χάρη στο ενσωματωμένο επιταχυνσιόμετρο του κράνους.
Κλείσιμο



Η μπαταρία του έχει αυτονομία 2,5 ώρες, ενώ χρειάζεται μία ώρα για να φορτίσει πλήρως. Επίσης, το κράνος έχει εσωτερική μνήμη 4 GB που σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις έως και έξι ώρες βίντεο από τις κάμερες.

Η καμπάνια του Classon στο Kickstarter ξεκίνησε μόλις στις 21 Ιουνίου και μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει περισσότερους από 320 υποστηρικτές, ενώ έχει συγκεντρώσει περίπου 49 χιλιάδες δολάρια (44 χιλιάδες ευρώ), με αρχικό ζητούμενο ποσό χρηματοδότησης τα 30 χιλιάδες δολάρια (27 χιλιάδες ευρώ). Η τιμή του κράνους όταν κυκλοφορήσει στο εμπόριο θα είναι 299 δολάρια (269 ευρώ), ενώ τώρα πωλείται έναντι 149 δολαρίων (οι προσφορές των 99 και 129 δολαρίων έφυγαν τις πρώτες ημέρες).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης