Στην κορυφή του καφέ

Στην κορυφή του καφέ

Ο 32χρονος Έλληνας που κατέλαβε την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό καφέ, ανάμεσα σε 200 συμμετέχοντες

Στην κορυφή του καφέ

Ο 32χρονος Έλληνας που κατέλαβε την πρώτη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό καφέ, ανάμεσα σε 200 συμμετέχοντες


Αν αγαπάμε κάτι πολύ σε αυτή τη χώρα, σίγουρα είναι ο καφές. Και δεν μιλάμε για την -αρνητική- εικόνα που έχει κάποιος στο μυαλό του, και θέλει τον μέσο Έλληνα να κάθεται με τις ώρες σε μία καφετέρια και να απολαμβάνει τον freddo του συζητώντας περί ανέμων και υδάτων. Πίσω από την πρώτη ανάγνωση κρύβεται μια ολόκληρη μικροοικονομία, με εταιρείες από τη μία που επενδύουν σε εξειδικευμένους υπαλλήλους και μηχανήματα χιλιάδων ευρώ και καταναλωτές από την άλλη που ζητούν προϊόντα υψηλού επιπέδου.

Γι’ αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως σε έναν ακόμα παγκόσμιο διαγωνισμό σχετικά με τον καφέ, την πρώτη θέση κατέκτησε ένας Έλληνας. Ο λόγος για τον 32χρονο Νίκο Κανακάρη, που αναδείχθηκε νικητής του φετινού Barista & Farmer, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 200 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Για να τα καταφέρει μάλιστα στην τελική φάση, κλήθηκε για 10 μέρες να ανταγωνιστεί εννιά συναδέλφους του από την Αρμενία, την Αυστραλία, τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, την Ιταλία, την Πολωνία, το Πουέρτο Ρίκο και τη Ρωσία.

Ειδικότερα, στη φετινή διοργάνωση που σχεδιάσε ο Ιταλός πρωταθλητής Francesco Sanapo, έλαβαν μέρος δέκα κορυφαίοι baristi οι οποίοι επιλέχθηκαν από 200 συμμετέχοντες. Μετά από 10 μέρες με συνεχείς ατομικούς και ομαδικούς διαγωνισμούς, ο Κανακάρης κατέλαβε την πρώτη θέση για τη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις διάφορες δοκιμασίες και για τη συγκομιδή της μεγαλύτερης ποσότητας καφέ. Επιπλέον επιβράβευση έλαβε για τη θετική στάση του και το ομαδικό του πνεύμα, ενώ σε συγκεκριμένες δοκιμασίες χρειάστηκε να επιστρατεύσει μόνο τη γλώσσα του σώματός του για να τα φέρει εις πέρας.

Μετά την πρώτη διοργάνωση στο Πουέρτο Ρίκο το 2013 και τη δεύτερη στην Ονδούρα το 2015, η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στις φυτείες της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγού καφέ, της "O'Coffee”. Θεματική φέτος ήταν «η περιβαλλοντική βιωσιμότητα και η προβολή της παραγωγικής διαδικασίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας του καφέ». Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), η οποία αποτελεί τη μοναδική παγκόσμια ένωση αφιερωμένη στην προώθηση και τον πολιτισμό του Speciality Coffee.
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης