Μια... νύχτα δροσερή

Μια... νύχτα δροσερή

Ο Δημήτρης Καρράς μιλά για τη συναυλία που θα δώσει μαζί με τον Φώτη Ανδρικόπουλο στο Ίλιον Plus

Μια... νύχτα δροσερή

Ο Δημήτρης Καρράς μιλά για τη συναυλία που θα δώσει μαζί με τον Φώτη Ανδρικόπουλο στο Ίλιον Plus

Κλείσιμο

Ο Δημήτρης Καρράς και ο Φώτης Ανδρικόπουλος θα ανέβουν στη σκηνή του Ίλιον Plus το Σάββατο 28 Μαΐου με υλικό από την παράλληλη και από την κοινή τους δισκογραφία, καθώς και με διασκευές παλιών τραγουδιών. Μαζί τους θα τραγουδήσουν η πρωτοεμφανιζόμενη Κατερίνα Ζευγαρά και ο καλεσμένος τους, Μανώλης Φάμελλος.

Το live στο Ίλιον Plus και η συλλογή «Εχω μια μέρα δροσερή» με επιλεγμένα τραγούδια του που κυκλοφόρησε με το μουσικό έντυπο «Κόκκινη Καρφίτσα» τον περασμένο Απρίλιο αποτελούν απλώς την αφορμή για τη συνέντευξη με τον ερμηνευτή και τραγουδοποιό Δημήτρη Καρρά. Η αιτία; Τα 16 χρόνια παρουσίας του στον χώρο της μουσικής, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει στην κυκλοφορία 20 δισκογραφικές δουλειές, πάνω από 40 συνεργασίες και περισσότερα από 160 τραγούδια.

Ο Δημήτρης Καρράς εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δισκογραφία το 2000 με το τότε συγκρότημά του, Παζλ. Συμμετείχε, επίσης, στα συγκροτήματα Σύννεφα με παντελόνια και Βωξ. Με το τελευταίο, μάλιστα, κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Οι Βωξ τραγουδούν Γιάννη Μαρκόπουλο», όπου ο συνθέτης τους εμπιστεύτηκε την πρωτότυπη σύνθεσή του, «Οι νικημένοι», σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου. Πριν από οχτώ χρόνια άρχισε τις προσωπικές κυκλοφορίες. Από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα δεν έχει σταματήσει τις συνεργασίες και τον μουσικό πειραματισμό.

Πρώτο θέμα της κουβέντας μας είναι η συλλογή «Εχω μια μέρα δροσερή» που κυκλοφόρησε με την «Κόκκινη Καρφίτσα» την Παρασκευή 2 Απριλίου και ήταν σαν δώρο για τα 16 χρόνια παρουσίας του στο τραγούδι. «Ένα δώρο από το έντυπο σε εμένα και ένα δώρο από εμένα στους αναγνώστες και ακροατές. Μια και αυτή η μουσική συλλογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά και έχει τραγούδια από τους τέσσερις πρώτους δίσκους μου που δεν υπάρχουν πια. To CD θα το κάνουμε δώρο στην είσοδο του Ίλιον Plus», μου λέει.



Η γνωριμία του με τον Φώτη Ανδρικόπουλο, με τον οποίο θα μοιραστεί τη σκηνή του Ίλιον Plus έγινε πριν από δέκα χρόνια. «Με τον Φώτη γνωριστήκαμε το 2006. Ήταν μόλις 17 ετών όταν είχε έρθει στο studio pazl. Πολύ καλός τραγουδιστής και ένα παιδί με πολύ χιούμορ, ταιριάξαμε σαν παρέα, αν και του ρίχνω σχεδόν 10 χρόνια. Με τον Φώτη από το 2006 έως τώρα έχουμε κάνει παρέα στα τρία του CD, καθώς και άλλα πολλά τραγούδια».

Στο live τους, που αποτελεί κορύφωση της συνεργασίας τους, δεν θα περιοριστούν στην παρουσίαση αυτών των τραγουδιών. «Θα ακούσουμε υλικό από την παράλληλη και από την κοινή μας δισκογραφία, κάποιες διασκευές παλιών τραγουδιών, μία καινούργια μπάντα που ευελπιστούμε να στεριώσει, τη νεαρή τραγουδίστρια Κατερίνα Ζευγαρά και θα μας τιμήσει και ο Μανώλης Φάμελλος με την παρουσία του. Μεταξύ πρώτου και δευτέρου προγράμματος θα ακούσουμε και θα δούμε τέσσερις νέους σχετικά καλλιτέχνες που είναι άξιοι προσοχής», αποκαλύπτει.

Ο Δημήτρης έχει πάνω από 40 συνεργασίες στο βιογραφικό του και μάλιστα με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες. «Τη δουλειά την κάνω από τα 28 μου χωρίς εταιρείες και κινούμαι, όπως γνωρίζεις στον ανεξάρτητο χώρο της δισκογραφίας. Ευτυχώς το τι κάνω το ξέρει ο κύκλος και ένα κομμάτι του κοινού. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι συνεργασίες και κυρίως οι μεγάλες συνεργασίες (Μάλαμας, Καρράς, Κατσιμίχας, Μητσιάς, Μαζωνάκης, Παπακωνσταντίνου, Γονίδης, Κότσιρας, Ζερβουδάκης κά.) δεν θα ήταν η δουλειά μου τόσο γνωστή. Αν και ευτυχώς τα τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει είναι αυτά που τραγουδάω και εγώ - αυτό μου επιτρέπει να εμφανίζομαι πιο εύκολα. Επίσης, κάποια τραγούδια μου κερδίζουν πολύ ερμηνευτικά όταν τα λέει κάποιος άλλος. Είναι σαν τα ίδια τα τραγούδια να ζητάνε μια άλλη φωνή». Ένα από αυτά τα τραγούδια ερμηνεύει ο Μανώλης Φάμελλος, ο οποίος θα βρεθεί μαζί με τον Δημήτρη και τον Φώτη στη σκηνή του Ίλιον Plus. «Θα παρουσιάσουμε πρώτη φορά ζωντανά τις “Γκρίζες Ζώνες” που όταν τον πήρα να το τραγουδήσει μου είπε ότι “συνήθως εμένα με φωνάζουν για να γράψω και όχι για να τραγουδήσω” και με έκανε να γελάσω και να χαρώ γιατί όταν έγραφα αυτό το τραγούδι το έλεγα σαν να ήμουν ο Μανώλης, γι’ αυτό τον είχα ενοχλήσει τότε. Επίσης, θα πούμε και ένα τραγούδι του που μου αρέσει πολύ».



Οι συνεργασίες δεν σταματούν εδώ. Θα συνεχιστούν και σε καινούργια τραγούδια, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο. «Εννέα ή δέκα τραγούδια θα κυκλοφορήσουν Οκτώβριο ή Νοέμβριο. Δεν ξέρω ακόμα ποιος θα είναι ο τελικός τίτλος της δουλειάς, σε CD και σε βινύλιο όπως συνηθίζω, μέχρι στιγμής. Τραγουδούν η κυρία Κανά και η κυρία Μπάμπαλη καθώς και νεότεροι καλλιτέχνες όπως ο Mάριος από τους Fundracar, ο Πάρις από τους Υπεραστικούς, η Bizzy Boo, η Νατάσα Καμπαστάνα και η Κατερίνα Ζευγαρά».

Για επίλογο του ζητάω να μου αποκαλύψει τα σχέδιά του πέρα από το επερχόμενο άλμπουμ. «Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο ακόμα... Γι’ αυτό θα περιοριστώ σε ευχές. Θα ήθελα να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τη Βάνα Δαφέρμου στο Δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην εκπομπή της, “Παντός Καιρού”, θέλω να γράφω τραγούδια που να μου αρέσουν, θέλω να βοηθάω τους φίλους μου στη δουλειά, θέλω να παίζουμε και να ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Δισκογραφικά μπορεί να σταματήσω να είμαι τόσο συνεπής μετά την επόμενη κυκλοφορία γιατί πρέπει να πάρουν άλλα πράγματα σειρά. Αλλά βλέπουμε».
{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης