Φωτογραφίζοντας πολιτιστικά τοπία

Φωτογραφίζοντας πολιτιστικά τοπία

Ένα σεμινάριο φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Φωτογραφίζοντας πολιτιστικά τοπία
Πώς αποτυπώνονται φωτογραφικά τα μυστικά ενός πολιστικού τοπίου; Με ποιον τρόπο μπορείς να απεικονίσεις τη συνεχή αλληλεπίδραση φύσης και ανθρώπου; Σε ερωτήματα τέτοιου είδους θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο θεωρητικός της φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης, μέσα από ένα σεμινάριο που οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Χαρακτηριστικά παραδείγματα-προκλήσεις είναι η περιοχή της Λίμνης Στυμφαλίας αλλά και οι αμπελώνες της Γαλλίας.

Αφορμή για τη διοργάνωση στάθηκε ο φετινός εορτασμός του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία». Στο πλαίσιο αυτό το ΠΙΟΠ προγραμματίζει μία σειρά σχετικών δράσεων που θα ξετυλίγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η αρχή γίνεται με το σεμινάριο φωτογραφίας «Πολιτιστικά τοπία: Η προσωπική ματιά του φωτογράφου», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου (11:00 – 17:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στον Ταύρο.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 30 ευρώ, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή, μπορείς να επικοινωνήσεις τηλεφωνικά με το Ιστορικό Αρχείο (κ. Γιώργος Τσάφας: 210 3418011 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 11:00 – 15:00).

Info
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Κλείσιμο
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Tηλ: 210 3418051
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης