Χορεύω, άρα υπάρχω

Χορεύω, άρα υπάρχω

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φέρνει τον σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS με το πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» και μια ειδική εκδήλωση στις 13 Δεκεμβρίου

Χορεύω, άρα υπάρχω
Οι χορευτές Κάντυ Καρρά, Γιάννης Νικολαΐδης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου έχουν αναλάβει τους τελευταίους μήνες ένα πολύ δύσκολο έργο. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούν εργαστήρια χορού με ομάδες παιδιών, εφήβων και οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS. Στόχος τους είναι η παρουσίαση χορογραφιών σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Κάθε χορογραφία έχει διάρκεια 10 με 15 λεπτά. H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τη διαδικασία του προγράμματος, καθώς και για την καθημερινότητα στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ενέργειες των Παιδικών Χωριών SOS.



Το πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», που υλοποιεί η Στέγη εδώ και τρία χρόνια, βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με τη Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Κλείσιμο

Πιο συγκεκριμένα τα εργαστήρια χωρίζονται σε τρεις ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει παιδιά 8 έως 12 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, η δεύτερη ομάδα εφήβους 13 μέχρι 17 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, καθώς και από τη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο, ενώ η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει οικογένειες, μητέρες με τα παιδιά τους (βρέφη μέχρι και παιδιά έξι ετών) από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης