Μια παράξενη όπερα

Μια παράξενη όπερα

Coup Fatal, μια παράσταση με χορό, θέατρο και εκπληκτικούς μουσικούς στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μια παράξενη όπερα
Παρότι είναι η 11η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ελάχιστα για τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: πρόκειται για ένα κράτος της Κεντρικής Αφρικής με έκταση μεγαλύτερη από τη μισή Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι το 1960 ήταν αποικία του Βελγίου και το 1971 μετονομάστηκε σε Ζαΐρ υπό τη διακυβέρνηση του δικτάτορα Μομπούτου, διαβόητου για τη διαφθορά και τη διάλυση της χώρας. Μετά την πτώση του, το 1998, άρχισε ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος, δεύτερος σε ανθρώπινες απώλειες μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι.



Αντλώντας τον προβληματισμό της από τα παραπάνω γεγονότα, η διάσημη πολυσυλλεκτική ομάδα Les Ballets C de la B θα βρεθεί μεταξύ 17 και 19 Δεκεμβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Οι γνώριμοι συντελεστές της ομάδας, όπως ο Αλαίν Πλατέλ στη σκηνοθεσία –γνωστός από την τολμηρή και έντονα πολιτική αντίληψή του για τις παραστατικές τέχνες–, ο Ρομέν Γκιγιόν στη χορογραφία και ο Φαμπρίτσιο Κασόλ στη μουσική διεύθυνση, συμπράττουν με τον υπέροχο Κονγκολέζο κόντρα-τενόρο Σέργκε Κακούντζι, δύο γνωστούς Βέλγους κιθαρίστες και δέκα Κονγκολέζους μουσικούς. Coup Fatal, μια παράξενη όπερα που μοιάζει με συναυλία κονγκολέζικης μουσικής, μια παράσταση με χορό, θέατρο και εκπληκτικούς μουσικούς.

Κλείσιμο


Τα δάκρυα και τα γεμάτα πάθος “yeah-yeah” εναλλάσσονται αδιάκοπα σε μια μοναδική γιορτή προς τιμήν όλων των μαύρων παιδιών που θέλουν απεγνωσμένα να ζήσουν, σε πείσμα όσων εμμένουν στη δυστυχία ενός πολέμου. Οι κουρτίνες του σκηνικού μοιάζουν φτιαγμένες από αλυσίδες, αλλά στην πραγματικότητα είναι από κάλυκες σφαιρών που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο, έργο του εικαστικού καλλιτέχνη Φρέντι Τσιμπά. Ο ίδιος ζει και εργάζεται στην Κινσάσα, όπου δημιουργεί μεγάλα γλυπτά από κάλυκες σφαιρών, τους οποίους συλλέγει στις εμπόλεμες ζώνες του Κονγκό.





Το Coup Fatal είναι μια παράσταση στην οποία κίνηση, μουσική και συναίσθημα είναι στη διαπασών. Η σκηνή γεμίζει από μια Αφρική γιορτινή, παιχνιδιάρα, πονεμένη, αλλά και γεμάτη χιούμορ και γνώση. Το χορογραφικό υλικό, αλλά και τα κοστούμια, αντλούν έμπνευση από το εξεζητημένο dress code των «δανδήδων της Κινσάσα», αποκαλύπτοντάς μας την κομψότητα και την καλλιέργεια των νεαρών Κονγκολέζων που λατρεύουν τον κοσμοπολιτισμό, το εξεζητημένο στυλ και τα αυθεντικά Dior.

Info
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 – 18 – 28 ευρώ, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 11 – 14 – 22 ευρώ, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 – 12 – 20 ευρώ, ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 ευρώ, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 ευρώ
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 9005800
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης