Μουσικός παραγωγός, ετών 23

Μουσικός παραγωγός, ετών 23

Πώς η αγάπη για τη μουσική έκανε τον Λεονάρντο Γιάνκο να την επιλέξει ως επάγγελμά του

Μουσικός παραγωγός, ετών 23
Ο Λεονάρντο Γιάνκο είναι 23 ετών και μετανάστης δεύτερης γενιάς. Τον συναντήσαμε στην Αγία Παρασκευή, όπου μένει, και αμέσως ξεκίνησε να μας αφηγείται πως από το 2006 ασχολείται με τη μουσική και από το 2011 έγινε και παραγωγός. «Στην αρχή ήταν ένα χόμπι. Μετά ο χώρος της μουσικής έγινε και επίσημα η δουλειά μου», εξηγεί.

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή. Τελειώνοντας τις σπουδές του πάνω στον ήχο και έχοντας φτιάξει το studio street record, άρχισε να κάνει τις πρώτες του δουλειές. Έτσι, ξεκίνησε σιγά-σιγά να μαθαίνει ο κόσμος της μουσικής τη δουλειά του στην οποία κυριαρχούσαν τα hip hop και r'n'b στοιχεία.


Κλείσιμο

Σήμερα, το στούντιο έχει γίνει πλέον γνωστό στους καλλιτεχνικούς κύκλους, ενώ στην πορεία δημιούργησε και το μουσικό label Gold Music. «Στην ουσία δεν πρόκειται για ένα “κλασικό” δισκογραφικό label, αλλά για μια ομάδα παραγωγών που έχει ως στόχο να φέρει έναν νέο ήχο στα πράγματα. Στο label ανήκω εγώ και ο Rocfellaz, δύο παραγωγοί που συνεργαστήκαμε με επιτυχία και στο παρελθόν». Όπως συνεχίζει να μου εξηγεί, μεταξύ τους υπάρχει απόλυτη χημεία και επικοινωνία. Εκτός από τη μουσική παραγωγή που κάνουν για άλλους καλλιτέχνες, δημιουργούν και δικά τους κομμάτια σε στιλ Electro House και TrapStep. Ήδη μάλιστα έχουν ετοιμάσει ορισμένα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα με την υπογραφή τους από γνωστούς καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ανάμεσά τους και ο ράπερ Ταραξίας.



Συνεχίζοντας την κουβέντα μαζί του, καταλαβαίνω ότι είναι ευτυχισμένος που κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. «Ήρθα στην Ελλάδα σε ηλικία τεσσάρων ετών από την Αλβανία και μεγάλωσα στην Αγία Παρασκευή. Από μικρός είχα πολλά ενδιαφέροντα και συνήθως ερχόμουν σε κόντρα με τους μεγαλύτερους για τις απόψεις μου. Με τη μουσική δεν μου περνούσε από το μυαλό μου να ασχοληθώ, μέχρι που στο γυμνάσιο άκουσα για πρώτη φορά μερικά ραπ τραγούδια». Χωρίς να ξέρει καν το είδος της μουσικής, κατάλαβε αμέσως ότι έπρεπε να ασχοληθεί μαζί της. «Κάπως έτσι μπήκε ο ιός μέσα μου και σε ηλικία 14 ετών άρχισα να γράφω τους πρώτους μου στίχους».



Συνεχίζοντας την κουβέντα μας, μου αναφέρει πως η όλη διαδικασία δεν ήταν τόσο εύκολη όσο ακούγεται γιατί όλοι γύρω του πίστευαν ότι απλά χάνει τον χρόνο του. «Οι γονείς μου μού έλεγαν ότι πρέπει να σπουδάσω και αναρωτιούνταν τι θα κάνω στη ζωή μου. Εγώ όμως μέσα μου είχα αποφασίσει τι ήθελα να κάνω, ακόμα και αν κανείς δεν με υποστήριζε». Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να περνάει πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή του, προσπαθώντας να φτιάξει μουσική - και ταυτόχρονα να μην ενοχλεί τους γύρω του.



Η κατάσταση αυτή με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στη λύση του στούντιο. Σύντομα βρέθηκε να σχεδιάζει το δικό του, μέσα στο σπίτι του, αφού οι οικονομικοί του πόροι ήταν περιορισμένοι. «Εκεί αρχίσαμε να κάνουμε τις πρώτες μας δουλειές, και πάλι όμως το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίαζε. Άρχισα ξανά να ψάχνω λύση για καλύτερο ήχο, και με πολλή υπομονή δημιουργήσαμε το street record». Παράλληλα έκανε σπουδές πάνω στον ήχο και σταδιακά ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες του σοβαρές δουλειές μέχρι να καταλήξει στο σημερινό αποτέλεσμα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει πέντε νέα τραγούδια με γνωστούς ράπερ που θα κυκλοφορήσουν μέχρι τον Δεκέμβριο από την Gold Music. Έχει όμως στα σκαριά και νέα σχέδια, που επιφυλάσσεται να μας τα αποκαλύψει, αλλά θα κάνουν θραύση όπως λέει. Ποιος είπε τελικά ότι τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης