Τελευταία ευκαιρία ξεγνοιασιάς

Τελευταία ευκαιρία ξεγνοιασιάς

Το Μουσείο Κυκλαιδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους για ένα τελευταίο καλοκαιρινό πενθήμερο δημιουργικής απασχόλησης από τις 31 Αυγούστου

Τελευταία ευκαιρία ξεγνοιασιάς
Λίγες μέρες πριν την επιστροφή στο σχολείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς τους φίλους σε μια εβδομάδα ξεγνοιασιάς αλλά και δημιουργικής απασχόλησης. Μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι -όπως είναι πάντα όταν είσαι παιδί-, το Μουσείο γίνεται ο ιδανικός προορισμός δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα σε έναν χώρο που τον έχουν στο μυαλό τους ως αρκετά περιοριστικό.

Κι αν η σκέψη για παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως οχτώ ετών μέσα σε μουσείο σας είναι δυσάρεστη, σας διαβεβαιώ ότι οι άνθρωποι του Summer Camp καταφέρνουν όχι μόνο να τα βάλουν σε τάξη αλλά και να τα κάνουν να αγαπήσουν τόσο την κυκλαδική τέχνη όσο και τα μουσεία εν γένει. Ο τελευταίος κύκλος του φετινού Summer Camp ξεκινά αυτή τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, και το κτίριο του Κολωνακίου βάζει τα καλά του και υπόσχεται να γεμίζει κάθε μέρα με χαρούμενες φατσούλες. Καταρτισμένοι παιδαγωγοί θα βρίσκονται εκεί κατά τη διάρκεια όλου του προγράμματος για να ξεναγήσουν τα παιδιά στις εκθέσεις, να τους μάθουν την ιστορία των εκθεμάτων αλλά και να τα βοηθήσουν να φτιάξουν κιάλια με απλό χαρτόνι, έργα τέχνης με νερομπογιές και δικά τους αγγεία. Όλα αυτά αξιοποιώντας στο έπακρο τη φαντασία τους αλλά και τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού.

Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν πώς ξεκίνησαν όλα, να ανακαλύψουν τα τέσσερα στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου! Διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία! Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα και κοσμογυρισμένοι έμποροι χρησιμοποίησαν τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και μας αφηγούνται καθημερινά τις ιστορίες τους.

Αναλυτικά:

Κλείσιμο
Ημέρα 1η / Γη
Με αφετηρία τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, γνωρίζουμε τις πρώτες ύλες και τους καρπούς της γης. Φανταζόμαστε τη θεά της γονιμότητας που λάτρευαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες και δημιουργούμε τα δικά μας ειδώλια.

Ημέρα 2η / Νερό
Εμπνεόμαστε από τη μυθολογία και τα αγγεία του μουσείου, διηγούμαστε αρχαίους μύθους για τη δημιουργία του κόσμου, το νερό και τους θεούς που το προστάτευαν, και στο τέλος τους εικονογραφούμε.

Ημέρα 3η / Αέρας
Μαθαίνουμε για τη δύναμη του αέρα μέσα από κατασκευές, παντομίμα και παιχνίδια ρόλων. Φτιάχνουμε αυτοσχέδια φτερά και ανεβαίνουμε στους ορόφους του μουσείου για να ανακαλύψουμε τους φτερωτούς θεούς των αρχαίων Ελλήνων.

Ημέρα 4η / Φωτιά
Αναζητούμε στις αίθουσες του μουσείου αντικείμενα που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια της φωτιάς και του θεού Ηφαίστου. Στη συνέχεια, συνδυάζουμε τις γνώσεις και τα υλικά μας για να φτιάξουμε σημερινά εύχρηστα αντικείμενα.

Ημέρα 5η / 4 Στοιχεία
Συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης στο μουσείο. Αναζητούμε αρχαία και σύγχρονα υλικά, τα αντιστοιχίζουμε με τα στοιχεία της φύσης και κατασκευάζουμε ένα αναμνηστικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης