Η νέα φουρνιά καταφθάνει

Η νέα φουρνιά καταφθάνει

Οι απόφοιτοι σπουδαστές της σχολής θεάτρου «Δήλος» ανεβάζουν τις παραστάσεις «Η ζωή είναι ένα όνειρο» και «Τερεζίν: Το γκέτο-βιτρίνα των SS»

Η νέα φουρνιά καταφθάνει
Από σήμερα και μέχρι τις 23 Ιουλίου έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικούς από τους ηθοποιούς που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον σε δύο τελείως διαφορετικές παραστάσεις. Οι απόφοιτοι σπουδαστές της χρονιάς 2014-2015 της σχολής θεάτρου «Δήλος» θα παρουσιάσουν την παράσταση «Η ζωή είναι ένα όνειρο» σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez, καθώς και το έργο «Τερεζίν: Το γκέτο-βιτρίνα των SS» σε σκηνοθεσία της ιδιοκτήτριας της σχολής
Δήμητρας Χατούπη.

Αν και γράφει το «η Ζωή είναι όνειρο» το 1631, ο Calderon De La Barca παραμένει αφοπλιστικά επίκαιρος. Το έργο πραγματεύεται τη σύγκρουση μεταξύ της ελεύθερης βούλησης και της προδιαγεγραμμένης μοίρας, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τη βιαιότητα του πατριαρχικού συστήματος, η οποία παρουσιάζεται ως ο μοναδικός τρόπος άσκησης της εξουσίας.

Οι απόφοιτοι ανακαλύπτουν τη δύναμη ενός κλασικού έργου και τον τρόπο που μπορούν να το ανεβάσουν σήμερα χωρίς να πέσουν στην παγίδα της πρωτοτυπίας και της ολοκληρωτικής αλλαγής του. Το έργο παρουσιάζεται έως την Κυριακή 12 Ιουλίου στον χώρο θεατρικών εκδηλώσεων της σχολής (Ελευσινίων 11 στο Μεταξουργείο) σε σκηνοθεσία Esther Andre Gonzalez καθώς και ρυθμολογία και διδασκαλία κρουστών του
Κλείσιμο
Νίκου Τουλιάτου.

Στον ίδιο χώρο λίγες μέρες μετά οι απόφοιτοι της σχολής θα υποδυθούν μια ομάδα νέων καλλιτεχνών η οποία ετοιμάζει παράσταση που θα παιχθεί ενώπιον απεσταλμένων του Ερυθρού Σταυρού στο γκέτο-βιτρίνα των SS, Τερεζίν, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στο γκέτο συγκεντρώνονταν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και ήταν ελεύθεροι να δημιουργήσουν. Τις περισσότερες όμως φορές οι περισσότεροι από αυτούς οδηγούνταν στον θάνατο μετά το τέλος της παράστασης. Το έργο τους είναι το μόνο που μένει στον χρόνο και περιμένει κάποιον άλλο να το συνεχίσει. Ο καλλιτέχνης πεθαίνει, το έργο του όμως μένει και ταξιδεύει στον χώρο και στον χρόνο αιωνίως.

Η παράσταση βασίζεται στο θεατρικό κείμενο «Ούτε πουλιά πετάνε, ούτε λουλούδια ανθίζουν» της Σοφίας Αδαμίδου, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Ρέκβιεμ της Τερεζίν» του Γιόζεφ Μπορ και παρουσιάζεται από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου σε σκηνοθεσία Δήμητρας Χατούπη και μουσική διδασκαλία του Χρίστου Θεοδώρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης