Πάνω από όλα... ρετρό

Πάνω από όλα... ρετρό

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

Πάνω από όλα... ρετρό
Το Citylifε διασκεδάζει στο Summer Camp του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, παρακολουθεί την παράσταση «Ρήσος» της Κατερίνας Ευαγγελάτου, ψωνίζει στο Lila Nova, τρώει στο Mini Size και ακούει τον «Πυλάδη» και την «Ιοκάστη» του Γιώργου Κουρουπού.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!
Κλείσιμο



Lila Nova

Αν ρωτήσει κανείς τη Lila Nova τι στιλ είναι τα ρούχα που σχεδιάζει, η απάντηση που θα πάρει είναι μια: ρετρό! Η Ελληνίδα σχεδιάστρια, αν και μετρά λίγα χρόνια στον χώρο, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει αντλώντας έμπνευση από τον κινηματογράφο και το θέατρο και φτιάχνοντας ρούχα που θα ζήλευαν όλες οι γυναίκες. Δηλώνει μάλιστα -όπως και πολλοί σχεδιαστές- ότι θα ήθελε να είχε σχεδιάσει το νυφικό της Grace Kelly και πως επιθυμία της είναι κάθε της ρούχο να μοιάζει με γλυπτό και να είναι ξεχωριστό.

Tip
To ατελιέ της Lila Nova βρίσκεται Σίνα 38 και Σκουφά.

Summer Camp

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και οι «Μικρές Ιστορίες» διοργανώνουν έως τις 10 Ιουλίου Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Για τέσσερις εβδομάδες τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του Μουσείου, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια χορού και θεάτρου αλλά και να λάβουν μέρος σε δράσεις σχετικές με την κάθε θεματική. Την τελευταία εβδομάδα του προγράμματος, που ολοκληρώνεται την Παρασκευή 10 Ιουλίου, τα παιδιά θα ασχοληθούν με την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική.

Tip
To πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Πυλάδης και Ιοκάστη

Δύο δραματικά έργα του σπουδαίου Γιώργου Κουρουπού, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις του Τραγικού θα παρουσιάσει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής σε μια κοινή παράσταση στις 8 Ιουλίου. Στο Κτίριο Δ της Πειραιώς 260 ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτας, Γιώργος Πέτρου, θα δώσει σώμα και ψυχή στον Πυλάδη και την Ιοκάστη, δύο παλαιότερα έργα του συνθέτη που έχουν άρρηκτη σχέση με την αρχαία τραγωδία. Το πρώτο, ο «Πυλάδης», έργο που παρουσιάστηκε μόνο μια φορά το 1991 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι μια όπερα δωματίου σε κείμενου Γιώργου Χειμωνά (βασισμένο στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή) και σε σκηνοθεσία Διονύση Φωτόπουλου. Το δεύτερο έργο είναι σχετικά πιο πρόσφατο, του 2001, και έχει παιχτεί στους Δελφούς και στη Βέροια. Είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει στην Αθήνα και είναι σε κείμενο της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Tip
Στο ρόλο του Πυλάδη θα εμφανιστεί η Ειρήνη Καραγιάννη και στον ρόλο της Ιοκάστης η Μυρτώ Παπαθανασίου.

Mini Size

Στον Ταύρο, μερικά μέτρα μακριά από την Πειραιώς και δίπλα ακριβώς από τις γραμμές του τραίνου, βρίσκεται το εστιατόριο Mini Size. Οπως αναμένει κανείς και από το όνομά του, το μαγαζί είναι εγκατεστημένο σε έναν ιδιαίτερα ζεστό χώρο με φιλική εξυπηρέτηση. Ο σεφ του, Θανάσης Σιωζόπουλος, χρησιμοποιεί ως πρώτες ύλες του κυρίως τα θαλασσινά αν και, όπως εξηγεί, δεν λείπουν και ορισμένες προτάσεις στα κρεατικά. Οσο για τις τιμές, παραμένουν αρκετά προσιτές.

Tip
Το Mini Size βρίσκεται Κωνσταντινουπόλεως 26, στον Ταύρο.

Ρήσος

Σε έναν ξεχωριστό χώρο θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ρήσος» της Κατερίνας Ευαγγελάτου που κάνει πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στην οδό Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας, οι θεατές θα γίνουν περιπατητές μιας άλλης εποχής και θα μπουν στα ενδότερα του Ρήσου μέσω της Πραγματείας περί Ενυπνίων από τα Μικρά φυσικά του Αριστοτέλη. Οι θεατές θα εισέρχονται στο χώρο από τη Ρηγίλλης και τα πρώτα 20 λεπτά της παράστασης θα παρακολουθούν δρώμενα που βασίζονται στην Πραγματεία περί Ονείρων. Μέσα από τον περίπατο και την πραγματεία για τα όνειρα, αρχίζει να ξετυλίγεται και ο ΡΗΣΟΣ. Η όλη σκηνοθετική σύλληψη βλέπει το έργο σαν ένα όνειρο του Εκτορα, κατά την ταραγμένη νύχτα μετά την νικηφόρα μάχη του ενάντια στους Ελληνες. Ενα όνειρο που μεταμορφώνει τους ήρωες του Τρωικού πολέμου σε παιδιά που παίζουν πόλεμο σε έναν αρχαιολογικό χώρο και, ενώ ξεκινάει από την κωμωδία, καταλήγει στο δράμα.

Tip
Τη μετάφραση του έργου έχει επιμεληθεί ο Κώστας Τοπούζης και τη χορογραφία η Πατρίσια Απέργη, ενώ συμμετέχει η τάξη κρουστών του Δημήτρη Δεσύλλα από το Ωδείο Αθηνών. Στην παράσταση παίζουν αλφαβητικά: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Ορφέας Αυγουστίδης, Αντριάν Κολαρίτζ, Γιώργος Κουτλής, Ερρίκος Μηλιάρης, Αργύρης Πανταζάρας, Λευτέρης Πολυχρόνης, Δημόκριτος Σηφάκης, Ουσίκ Χανικιάν, Ηλίας Χατζηγεωργίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης