Πιάσε τον Μάη στην Αθήνα

Πιάσε τον Μάη στην Αθήνα

Ο ΟΠΑΝΔΑ γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Αμερικής με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες κυριαρχούν η παράδοση και η μουσική

Πιάσε τον Μάη στην Αθήνα
Ενα ιδανικό πρωτομαγιάτικο σκηνικό θα περιλάμβανε λιβάδια γεμάτα πολύχρωμα λουλούδια και ακριβώς δίπλα μια καταγάλανη θάλασσα για να βουτήξεις. Επειδή όμως ζεις σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο -με όλα τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του- η πραγματικότητα συνήθως είναι κάπως έτσι: προσπαθείς να φτάσεις στον Υμηττό, κολλάς στην κίνηση για περίπου μία ώρα, και όταν επιτέλους βρεις να παρκάρεις, δεν υπάρχει λουλούδι σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Αυτή τη χρονιά λοιπόν μπορείς να ακολουθήσεις έναν διαφορετικό δρόμο και να πας μέχρι την Πλατεία Αμερικής όπου ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων θα γιορτάζει την Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί όλα τα παιδιά θα μπορούν να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια του 61ου Συστήματος Προσκόπων Αθηνών και του συλλόγου Ε.ΠΟΙ.ΖΩ (Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής). Επειτα, κι αφού πρώτα κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά του Κέντρου, θα απολαύσεις στις 8 το βράδυ τη μουσική εκδήλωση «Τραγούδια του Μάη και της Άνοιξης» με τους Φίλιππο Νικολάου, Κλειώ Δενάρδου και Νάντια Καραγιάννη, υπό τη μουσική επιμέλεια του Θάνου Πολύδωρα.



Κλείσιμο

Ιστορία της Πλατείας Αμερικής

Παλαιότερα είχε την ονομασία Πλατεία Αγάμων. Το όνομα είχε δοθεί από τον λαό επειδή τότε ήταν ερημική και αποτελούσε κέντρο ερωτικών συναντήσεων. Αρχικά λεγόταν ανεπίσημα και Πλατεία Ανθεστηρίων, επειδή στην περιοχή της, που τότε δεν υπήρχε κανένα σπίτι, γιορταζόταν η Πρωτομαγιά. Η σημερινή ονομασία Πλατεία Αμερικής, σύμφωνα με την Πράξη Ονοματοθεσίας του Δημοτικού Συμβουλίου (1927), δόθηκε «προς τιμήν των Η.Π.Α. για το φιλελληνισμό που επέδειξαν οι κάτοικοί τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης